ONA JE PRVA OSVOJILA MILION KUNA U HRVATSKOM KVIZU 'TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ': Evo gdje je i šta radi danas (FOTO)

Kiosk
ONA JE PRVA OSVOJILA MILION KUNA U HRVATSKOM KVIZU 'TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ': Evo gdje je i šta radi danas (FOTO)
.

Već se na dugo i široko priča da se na male ekrane vraća se kviz Tko želi biti milijunaš, a kao i u prvoj rundi, vodit će ga Tarik Filipović, koji je danas snimio svoju posljednju epizodu kviza Potjera.

U prvoj etapi kviz se emitirao od 2002. do 2010. godine, najpoznatiji joker zovi bio je pokojni Mirko Miočić, a jedina i nezaboravna milijunašica bila je plavokosa profesorica hrvatskog jezika Mira Bićanić iz Virovitice.

U vrijeme kad je Mira osvojila milion, kviz je bio neviđeno popularan u Hrvatskoj, a HRT je iste večeri emitirao i intervju s milionerkom, piše "Index.hr". Milion kuna donijelo joj je pitanje koje mnogi pamte i dan danas.

hqdefault

(Printscreen)

Mira Bićanić milion kuna osvojila je 14. juna 2003. godine. Na posljednjem pitanju iskoristila je joker "pitaj publiku". Njeno posljednje pitanje bilo je: Koja je od navedenih tv-voditeljica godine 2001. istrčala Pariški maraton? Ponuđeni odgovori bili su: Mirjana Hrga, Sandra Antolić, Mirna Zidarić, Ines Preindl. Maraton joj je donio milion kuna, a onda se godinama ništa nije čulo o simpatičnoj Miri koja je odmah otkrila da će od milion kuna sebi osigurati krov nad glavom.

mira-bicanic-3661-800x445

(Foto: p-portal.net)

Šesnaest godina kasnije Mira ima svoj stan i trenutno radi kao profesorica hrvatskog jezika u Srpskoj pravoslavnoj gimnaziji u Zagrebu, gdje se preselila nakon kviza. Prošle godine govorila je za P-portal, ali sudjelovanje u kvizu nije spominjala. Pričala je tek o svom pozivu profesorice i ljubavi prema djeci s kojom se kao prosvjetna radnica druži već 21 godinu.

slider-mira-velika

(Foto: p-portal.net)

Ne propustite