OVO JE HRVAT KOJI JE UBIO DVOGODIŠNJEG SINA: Obdukcija otkrila STRAŠNE DETALJE!

Aktuelno
OVO JE HRVAT KOJI JE UBIO DVOGODIŠNJEG SINA: Obdukcija otkrila STRAŠNE DETALJE!
.

Kako prenosi "Jutarnji list", ocu petoro djece A.H. (25) hrvatskih korijena koji je prije dva dana u stanu u milanskom San Siru nasmrt pretukao svog dvoipolgodišnjeg sina, određen je pritvor.

Odlučio je tako milanski istražni sudija Valerio Natale koji je, nakon što ga je saslušao, uvjereno zaključio:

"Iako ne postoji opasnost od bijega, postoji opasnost da bi A.H. mogao ponovno da ubije!"

Obdukcija preminulog dječaka zakazana je za početak naredne sedmice kako bi se potvrdile špekulacije da ga je otac prethodno fizički zlostavljao i ranije. Jer ono što se saznalo tokom istrage je monstruozno.

Iako su inicijalno istražioci mislili kad su pronašli tijelo dječaka na krevetu, da ga je otac vezao za noge kako bi mu onemogućio kretanje i hodanje, ali ubrzo je utvrđeno da mu je majka stavljala gaze na stopala s obzirom na to da mu je otac, iz čistog bijesa, stopala palio upaljačem.

Povrede od opekotina bile su očigledno nesnosne za dječaka jer je cijelu noć uoči ubistva dječak neutješno plakao. Bili su to zvuci, nažalost, koji su njegovog 25-godišnjeg oca razbjesnili pa je posegnuo za hašišom da se smiri. Ali kako mu je dječji plač postao sve nepodnošljiviji, A.H. je odlučio da nasmrt pretuče sina.

"Istina je da sam ga nasmrt pretukao. Ali, vjerujte mi, nisam htio. Popušio sam hašiš, a kako nisam uspijevao da zaspim, ustao sam se i udarao ga. Kad sam vidio da ne diše nisam pomišljao da sam ga ubio", rekao je u svoju odbranu pred državnim tužiocem 25-godišnji otac ubica.

Osim preminulog dječaka, on i njegova supruga, takođe Hrvatica, imaju još dvije djevojčice stare tri i godinu dana o kojima je preuzeo brigu Centar za socijalni rad, dok im u Hrvatskoj živi jedan stariji sin.

Podsjetimo, dječak je pronađen mrtav u prizemnom stanu u ulici Rićiareli u milanskoj zoni San Siro nakon što je njegov otac, prije nego što će pobjeći, nazvao 112 i rekao da sin ima problema s disanjem, da ne diše. 

A.H. je pobjegao, a radnici Hitne i policije uz beživotno tijelo dječaka zatekli su dječakovu trudnu majku S.Z. (23) koja im je, između ostalog ispričala da je pokušala da oživi sina, da ga je golim rukama ubio njen muž, a priznala im je tada da je suprug i prema njoj znao često da bude nasilan.

Svega par sati kasnije, policija je locirala odbjeglog 25-godišnjaka, a rođaci i komšije nakon stravičnog otkrića bili su ogorčeni.

"Da sam ga našao prije policije, ubio bih ga bez imalo razmišljanja. On je nasilan i često van kontrole. Zaslužuje doživotnu kaznu. Cijela porodica s njim ne govori već dvije godine nakon što me napao bez ikakvog razloga kad mi je razbio glavu kopčom od remena. O tome svjedoči ožiljak koji mi je ostao", rekao je okupljenim medijima praujak osumnjičenog oca.

Ne propustite