GLASNOGOVORNICA MUP-a KS ZA NOVI.BA: Uhapšen J.B. iz Goražda koji je jutros bježao policiji

Aktuelno
GLASNOGOVORNICA MUP-a KS ZA NOVI.BA: Uhapšen J.B. iz Goražda koji je jutros bježao policiji
Muškarac koji je bježao sarajevskoj policiji prilikom potjere uhapšen je jutros u 8 sati, potvrdila je za Novi.ba glasnonogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Suvada Kuldija. Kako je rekla, radi se o muškarcu inicijala J.B iz Goražda (rođen 2000. godine), koji će, nakon što bude kriminalistički obrađen, biti predat nadležnom kantonalnom tužilaštvu.

Muškarac koji je bježao sarajevskoj policiji prilikom potjere uhapšen je jutros u 8 sati, potvrdila je za Novi.ba glasnonogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Suvada Kuldija. Kako je rekla, radi se o muškarcu inicijala J.B iz Goražda (rođen 2000. godine), koji će, nakon što bude kriminalistički obrađen, biti predat nadležnom kantonalnom tužilaštvu. 

J.B. je tokom bježanja autom prevrnuo policijsko vozilo kada su povrijeđena najmanje tri policajca. 

biscani-ba

Foto: Biscani.ba

Sve je počelo nakon što je vozač putničkog vozila AUDI jutros u 2.30 prošao kroz crveno svjetlo i počinio saobraćajnu nesreću na raskrsnici ulica Bulevar Meše Selimovića i Deseta Transverzala, nakon čega se udaljio u pravcu Ilidže. 

- Službenici Policijske stanice Ilidža u 03.30 sati pokušali su zaustaviti vozilo, međutim vozač je ignorisao znak policijskih službenika i nastavio kretanje prema Hadžićima. U potjeru za vozilom potom su se uključili policijski službenici, nakon čega je u mjestu Pazarić, tačnije u Resniku, u 3.45 vozilo udarilo u policijsko vozilo koje se prevrnulo. Dva dva policijska službenika su tom prilikom zadobila lakše, a jedan teže tjelesne povrede - pojasnila je Kuldija. 

Dodala je da je periodu od 03.40 sati do 08.40 sati na magistralnom putu M17 bio je obustavljen saobraćaj te se odvijao u alternativnim pravcima, ali da je trenutno normaliziran.

 

Ne propustite