METEOROLOZI UPOZORAVAJU, HITNO SE SKLANJAJTE NA SIGURNO: Približava nam se jako nevrijeme, evo gdje će biti najgore!

Region
METEOROLOZI UPOZORAVAJU, HITNO SE SKLANJAJTE NA SIGURNO: Približava nam se jako nevrijeme, evo gdje će biti najgore!
.

Na društvenim mrežama u prethodne dvije sedmice pojavile su se informacije o ciklonima pod nazivom "Melita" i "Alvin" koji su se nadvili nad Balkanom.

Prema tvrdnjama u objavama tih stranica  navodi se da su oni donosili velike količine kiše i 45.000 munja za jednu noć.

grmljavina-grom-oluja-pixabay

"Ciklon 'Alvin' je u nedelju tokom noći donio oko 45.000 munja dijelovima Srbije i Mađarske", navodi se na stranici Bosnia Storm Chasers - prva BH zajednica lovaca na oluje.

Srpski meteorolog Đorđe Đurić za srbijanske medije kaže da je taj podatak relativno tačan, da je nedjelja uveče i tokom noći zaista bila praćena jakim grmljavinskim sistemom. Međutim, on ponovo ističe da u Srbiji naziva ciklona nema. On navodi i da su u nedelju najviše pogođene Vojvodina, Podunavlje, Beograd, Mačva.

Jako nevrijeme pogodilo je danas oko 16.30 časova Prnjavor.

20190522-163611-resized

(Foto: prnjavorski.net) 

Uz jaku kišu padao je i grad, piše prnjavorski.net. Preostaje da se vidi da li će led prouzrokovati štetu na usjevima i objektima.

Sutra se Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Tokom poslije podneva sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22, na jugu do 24 stepena. 

kisa

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima sa pljuskovima i grmljaviom. Jutarnja temperatura oko 9, a najviša dnevna oko 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Ne propustite