SILOVITO NEVRIJEME ZADESILO MJESTO U BOSNI I HERCEGOVINI: Padala jaka kiša i grad, a tek da čujete ŠTA NAS SUTRA ČEKA!

Bosna i Hercegovina
SILOVITO NEVRIJEME ZADESILO MJESTO U BOSNI I HERCEGOVINI: Padala jaka kiša i grad, a tek da čujete ŠTA NAS SUTRA ČEKA!
.

Jako nevrijeme pogodilo je danas oko 16.30 časova Prnjavor.

Uz jaku kišu padao je i grad, piše prnjavorski.net. Preostaje da se vidi da li će led prouzrokovati štetu na usjevima i objektima.

20190522-163611-resized

(prnjavorski.net)

U našoj zemlji danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u jugozapadnim područjima registrovana je i slaba kiša. 

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Ivan Sedlo i Livno 15, Sokolac 17, Grude i Bileća 18, Bugojno, Drvar, Srebrenica i Sarajevo 19, Tuzla 20, Jajce, Trebinje i Sanski Most 21, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Zvornik, Bihać, Gradačac i Stolac 22, Neum 23, Brčko i Mostar 24 stepena.

Sutra se Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Tokom poslije podneva sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22, na jugu do 24 stepena. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima sa pljuskovima i grmljaviom. Jutarnja temperatura oko 9, a najviša dnevna oko 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Ne propustite