OBRATITE PAŽNJU: Ova majka na fotografijama uočila da joj petogodišnja kći ima rak oka

Mame i bebe
OBRATITE PAŽNJU: Ova majka na fotografijama uočila da joj petogodišnja kći ima rak oka
.

Mama Kellie Perren je pregledavajući fotografije primijetila da njena petogodišnja kći Isabelle ima neobičan bijeli sjaj u zjenici oka. To ju je zabrinulo s razlogom. Djevojčici je ubrzo dijagnosticiran retinoblastom, odnosno karcinom mrežnice. 

Majka sada ima za cilj upozoriti druge roditelje da provjeravaju oči svoje djece i reagiraju na vrijeme jer je i ona sama mislila da pretjeruje kada je isprva uočila sjaj u oku kćeri.

"Ne mogu to objasniti, stalno sam druge ispitivala vide li što i ja, ali nitko se nije brinuo", izjavila je Perren gostujući u showu "Sunrise" koji emitira Channel Seven.

vd

Liječnici se također slažu da bi roditelji trebali obratiti pozornost i napominju da je ovo vrsta raka koju je teško otkriti, ali je često vidljiva na fotografijama jer bljeskalica fotoaparata može osvijetliti tumor.

"Tako se danas najčešće dijagnosticira. Mnogi roditelji na internetu pretražuju što znači bijela mrlja ili odsjaj u zjenici i zbog toga nam većinom dolaze, a kao i sa svakim drugim rakom, što se prije dijagnosticira, tim je bolja šansa za izlječenje", upozorava dr. Ginni Mansberg.

Dr. Mansberg kaže da se djeci ova opaka bolest obično dijagnosticira prije treće godine.

"Isabella je bila starija nego što je inače slučaj. Ako vidite da se ovo ponavlja na fotografijama, svakako se obratite liječniku", upozorava i dodaje da je za ovo stanje uglavnom odgovorna genetika.

"Postoje mutacije koje se mogu prenijeti na djecu. Zato posebnu pozornost obraćamo na dijete svake osobe koja je imala retinoblastom", zaključuje dr. Mansberg.

Ne propustite