STAVITE SAMO NEKOLIKO KAPI NA TOALET PAPIR: Kupatilo će vam za minut postati SVJEŽE I MIRIŠLJAVO!

Sve za dom
STAVITE SAMO NEKOLIKO KAPI NA TOALET PAPIR: Kupatilo će vam za minut postati SVJEŽE I MIRIŠLJAVO!
.

Kažu da, baš kao i vaša odjeća, i vaša kuća odražava vašu ličnost i način života.

Kada organizujemo zabavu, svi se trudimo da impresioniramo goste hranom koju služimo i načinom na koji nam izgleda kuća.

U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako da vaša kuća bude ugodna i lijepo miriše.

1. Neka vam kupatilo lijepo miriše

 1

Foto: Printscreen

Stavite nekoliko kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja na rolnu za toaletni papir. Kartonska cijevi apsorbira ulje, a vaša kupaonica će biti ispunjena divnim mirisom.

 

2. Napravite osvježivač zraka od prirodnih sastojaka

2

Osvježivači zraka koje sami napravite sadrže prirodne sastojke i dugo traju.

Kako biste ih napravili, potrebno vam je želatin, voda, sol, vaša omiljena eterična ulja i boja za hranu u granuliranom ili praškastom obliku.

Oni koji su pokušali ovaj recept kažu da miris gel osvježivača zraka traje oko 4 sedmice.

Priprema: 

U posudi ili lončiću zagrijte i izmiješajte čašu vode, eterično ulje i boju za hranu. Čim prokuha sklonite je s vatre. Rastopite želatin i so u vodi, a onda nakon toga dodajte drugu čašu (hladne) vode. Dobro promiješajte, ali polako da se ne stvori pjena.  Izlijte smjesu u teglice i ostavite na nekoliko dana kako bi se želatin u potpunosti učvrstio (proces možete ubrzati ako je stavite u frižider). Kada se ohladi, teglicu možete zatvoriti poklopcem, pa otvarati po želji ili držati otvorenu kako bi miris uvijek mogao da se širi prostorijom.

 

3. Dodajte lijepu aromu u kuću pomoću uobičajene hrane

3

Foto: brightside

Zašto ne koristiti hranu za lijep miris zraka?

Napunite zdjelu sa korom naranže, mandarine, kafe ili bilo kojeg drugog proizvoda sa mirisom koji vam se sviđa i uživajte u rezultatu.

Uzmite u obzir da će neka hrana ispuniti vašu kuću blagim mirisom, a ostale će ponuditi mnogo intenzivniju aromu.

 

4. Uzmite koru narandže da napravite kreativne svijeće

Pogledajte u videu šta možete napraviti od kore narandže:

 

5. Mali vrt u vašoj kuhinji

eggshell-seedling

Mali vrt od jajeta može biti kreativan i funkcionalan u isto vrijeme. U kuhinji ćete imati svježe bilje tijekom cijele godine i učinit će da vaši gosti budu ljubomorni kada ga vide. Zapamtite,da je prostor u ljusci jajeta vrlo malen, stoga pazite da odabirete pravo sjeme. Najbolji izbor  je bosiljak, vodena kreda, kopra i druga bilja koja ne trebaju puno prostora za rast.

 

6. Staklene flaše za cvijeće

glass-bottles-turned-into-flower-vases

Ako mislite na neobičan način ukrašavanja svoje kuće, nekoliko praznih staklenih bočica može vam pomoći. Čak i obične staklene boce smještene u nizu mogu izgledati sjajno ako stavite cvijet u svaku od njih. Ako imate neko vrijeme za daljnje uređenje, koristite jednostavne kućanske predmete poput užadi i ljepila i pretvorite bocu u fancy vazu, kao što je prikazano u videu ispod:

 

Ne propustite