MNOGI ZA NJEGA KAŽU KAKO JE SRPSKI GIANLUCA VACCHI: Već godinama se ne mijenja, A KAD MU VIDITE TIJELO SVE ĆE VAM BITI JASNO! (FOTO)

Kiosk
MNOGI ZA NJEGA KAŽU KAKO JE SRPSKI GIANLUCA VACCHI: Već godinama se ne mijenja, A KAD MU VIDITE TIJELO SVE ĆE VAM BITI JASNO! (FOTO)
.

Za ovog čovjeka kažu da je srpski Guanluca Vacci.

Naime, Đorđe (68) već posljednjih 40 godina nosi isti broj pantalona.

"Nosim posljednjih 40 godina isti broj pantalona, isti broj odijela", kaže  Đorđe Pavlov za "Žena.blic.rs", poznatiji kao Đorđe Kortina koji ne samo da izgledom parira italijanskom milioneru i već ga je i prešišao po godinama.

1

Foto: Milan Ilić/RAS Srbija

Čuveni srpski maneken kao da se ne mijenja i ne stari i izgleda kao i prije nekoliko godina kada je hodao jugoslovenskim pistama.

"Ja bih da im poručim da budu isti ili slični kao što su nekada. Odluku da sam ne mijenjam donio sam davno. Riješio sam tako. Dobro, biologija tu odradi svoje, ali i tu se borimo raznim tehnikama", kazao je on.

hxlk9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvwtjjn01eqv8vogzjmzm0ntjjymzlzda0mgy2zjhkzjriotg3zwu3m2uuanblz5gtas0cngcbotab

Foto: Yugopapir

Đorđe Pavlov, poznat kao Đorđe Kortina, je srpski maneken i ugostitelj. U manekenske vode je ušao slučajno, a u ugostiteljske namjerno kad je odbio da radi u jednoj pravnoj firmi iako je diplomirao pravo. 

Danas kaže da malo žali jer se nikad nije bavio pravom. Kao maneken je bio jedan od najpoznatiji na području bivše Jugoslavije i nosio je revije i u inostranstvu. Živi sa svojom porodicom u Beogradu i vodi dva poznata restorana.

veqk9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtxpnn01eqv8vytflymyzzmm3ngy5mtkynzuynzuyngixnzbhodcwzguuanblz5gtas0cngcbotab

Foto: Yugopapir

Đorđe Pavlov, poznatiji kao Đorđe Kortina, na modnu pistu je zakoračio sa 19 godina u 1969. godini i njegov ulazak u svet mode je bio sasvim slučajan. U vreme kad je postao maneken zanimala ga je samo zabava i žene i išao je na modne revije gde je mogao to i naći. Upoznao je Maju Štajner, jednu od najboljih manekenki, i ona ga je uvela u svijet mode kad ga je povezala s Aleksandrom Joksimovićem. Prošao je kasting i modni šou, tako se svidio kreatoru Joksimoviću i fotografu Tomislavu Peterneku. Nosio je revije za domaće i strane brendove.

 

Prestao je profesionalno da se bavi manekenstvom sa 35 godina, ali nije mogao reći zbogom pisti. Dva puta godišnje prošeta pistom za jedan italijanski brend u sklopu njihove jesenske i proletnje kolekcije. Iako je dobro zarađivao od manekenstva, nema ušteđevine jer novac je potreban, ali nije presudan za sreću.

135321-ljiljana-perovic-310717-ras-foto-vladimir-zivojinovic-7-preview-gal-1024x768

Foto: Yugopapir

Uz manekensku karijeru, s diplomom sa Pravnog fakulteta u rukama, Kortina se okrenuo ugostiteljstvu. Počeo je otvarati kafiće, klubove i restorane. On je druga generacija ugostitelja u svojoj porodici. Nasledio je od bake i dede kafić u Inđiji i odlučio ga je preurediti. Kafić je postao senzacija u tadašnjoj Jugoslaviji jer je bio 15 godina ispred svih kafića, što se tiče uređenja. Nakon godinu dana rada u Inđiji dobio je šansu da preseli svoj posao u Beograd, što mu je i odgovaralo.

djordje-kortina-fb-03-660x464

Foto: Yugopapir

U Beogradu je otvorio italijanski restoran Kortina 2 koji je bio toliko popularan da su se znali praviti redovi ispred restorana jer su svi htjeli ući unutra.

Od tad do danas otvorio je i zatvorio mnogo restorana i kafića poput Slasta i Del Mar. Imao je 9 lokala u 28 godina. Najviše je vezan za Skadarliju gde trenutno vodi restorane Zlatni Bokal i Kapetan Koča.

Ne propustite