OVO VRAĆA VJERU U LJUDE Srbin Milan pomogao izgradnju džamije, komšije muslimani ga dostojno sahranili

Bosna i Hercegovina
OVO VRAĆA VJERU U LJUDE Srbin Milan pomogao izgradnju džamije, komšije muslimani ga dostojno sahranili
.

Džemat Raštelica i mještani iz općine Hadžići, pripremili su i obavili sahranu njihovog susjeda Milana. Milan je preminuo, ali nije imao obitelj i nikoga da ga sahrani.

Na čelu s Muamerom ef. Mrkonjom i predsjednikom Mjesne zajednice Hazretom Subašićem preuzeli su na sebe organiziranje i realiziranje sahrane Milana Lalušića.

Mještani kažu da je Milan bio rado viđeno lice u Raštelici. Bio je dobar susjed, dobar prijatelj i svojim prilozima je sudjelovao u izgradnji džamije. Oni su osjetili potrebu da mu na ovaj način odaju počat.

2

“Na ispraćaju je bio prisutan veliki broj džematlija, koji su iskopali grob, obezbijedili prevoz preminulog, te odali sve počasti koje naš komšija, dobri čovjek i zaslužuje”, kazao je za list Preporod 2015. godine mjesni imam Muamer efendija.

Iako Milan nije imao bliže rodbine, svojim ponašanjem zadužio je mještane Raštelice i iza sebe je ostavio veliku porodicu. Muamer efendija je ugostio pravoslavne sveštenike nakon sahrane, a oni su iskazali pohvale i zahvalnost za ovaj prijateljski čin.

Ne propustite