VREMENSKA PROGNOZA: Danas pretežno oblačno vrijeme, mogući lokalni pljuskovi

Bosna i Hercegovina
VREMENSKA PROGNOZA: Danas pretežno oblačno vrijeme, mogući lokalni pljuskovi
.

Jutros je na sjeveru i istoku Bosne pretežno sunčano. U ostalim područjima Bosne je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini je jutros pretežno oblačno. 

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan Sedlo 7; Livno i Sokolac 11; Banja Luka, Bugojno, Drvar, Jajce, Sarajevo i Tuzla 12; Mostar, Prijedor i Sanski Most 13; Grude, Srebrenica, Stolac, Trebinje i Zvornik 14; Gradačac 15; Bihać, Bijeljina i Neum 16; Brčko i Doboj 17°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 937hPa, za 5Pa je manji od normalnog i ne mijenja se.

Danas prije podne sunčanije na sjeveru i istoku Bosne, u ostatku zemlje oblačnije. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje se očekuje slaba kiša i lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22°C. 

U Sarajevu pretežno oblačno. U poslijepodnevnim satima povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura oko 18°C,  saopšteno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda. 

Ne propustite