HOROR! Upucao komšiju u stubištu stambene zgrade: Vidio sam pištolj, ali je bilo kasno

Aktuelno
HOROR! Upucao komšiju u stubištu stambene zgrade: Vidio sam pištolj, ali je bilo kasno
.

U Splitu je jučer rano poslijepodne došlo do pucnjave. Policija je dojavu o pucnjavi dobila oko 14:40 sati. Pucnjava se dogodila u Mosećkoj ulici.


Iz vatrenog oružja propucan je 38-godišnjak, i to u stubištu stambene zgrade. Muškarac je upucan u predjelu trbuha.

“Policiji sam prije dva mjeseca prijavio da mi je neko propucao svjetlo na automobilu i rekao sam kako sumnjam da je to moj komšija P. Ć., ali kao što se vidi, oni to nisu ozbiljno shvatili”, kazao je ranjeni Leo Krstulović, piše Slobodna Dalmacija.

Kao osoba koja je pucala u njega uhapšen je upravo P. Ć. za kojega je Leo Krstulović kazao policiji kako misli da mu je on propucao svjetlo na vozilu. Otac troje djece ranjen je nakon što je u subotu oko 14:40 sati, po ko zna koji put upozoravao P. Ć.-a, kompšiju iz stana do svoga, da prestane s bukom.

“Čulo se lupanje, to je bilo nepodnošljivo, subota dva popodne, a niko mira nema. Otišao sam mu na vrata stana i kucao, on nije htio otvoriti. Kazao sam naglas: “Znam da si unutra, prestani više s tom bukom!” Otišao sam tada van zgrade na parkiralište uzeti rokovnik iz automobila. Kada sam se vratio u zgradu i popeo se stepeništem na naš sprat, oko dva metra ispred ulaza u moj stan vidio sam kako je on odškrinuo vrata svog stana. Ugledao sam pištolj, ali bilo je kasno. Ispalio je metak i zatvorio vrata stana. Uspio sam pozvoniti ženi na vrata, pao sam na pod s nesnosnim bolovima u trbuhu, sjećam se da mi je komšija pomagao dok je došla hitna pomoć”, ispričao je Leo Krstulović svom puncu Teu Živkoviću koji ga je posjetio u nedjelju ujutro u bolnici, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ne propustite