OGLASIO SE DELIBAŠIĆEV ADVOKAT: NEMA OSNOVA ZA PRITVOR,DARIO NEOSNOVANO ZADRŽAN U PRITVORU

Bosna i Hercegovina
OGLASIO SE DELIBAŠIĆEV ADVOKAT: NEMA OSNOVA ZA PRITVOR,DARIO NEOSNOVANO ZADRŽAN U PRITVORU
-

 

U sarajevskom Kantonalnom sudu danas je održano ročište na kojem se razmatrao prijedlog sarajevskog Tužilaštva da se Dariju Delibašiću, osumnjičenom za otmicu i razbojništvo, odredi jednomjesečni pritvor. 

kantonalni-sud-zgrada

Tužilaštvo je, naime, od Suda zatražilo da se Delibašiću odredi pritvor zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te ponoviti krivična djela za koja se tereti. 

delibasic

S druge strane, odbrana koju zastupa advokat Zlatan Ibrišimović je mišljenja da za pritvor nema osnova, piše Oslobodjenje. 

- S obzirom da se djelo koje se mom branjeniku stavlja na teret desilo prije mjesec dana, da je htio, Delibašić bi već počinio novo krivično djelo. Bio je privođen i prije nekoliko dana, ali ni na koga nije uticao niti će utjecati, mišljenja je advokat Ibrišimović. 

delibasic

Sudija Jasenko Ružić će odluku donijeti naknadno. Delibašić je, podsjećamo, uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u otmici državljanina BiH i Turske T. K. polovinom prošlog mjeseca. 

T. K. je istražiteljima SIPA ispričao da su ga 17. aprila, na Ilidži, dok se vozio u golfu 6, sa tri vozila preseli nepoznati razbojnici, te da su tražili milion KM. 
(hayat)

Ne propustite