VANREDNI IZBORI NA KOSOVU: 12 kandidata se bore za mjesto gradonačelnika u četiri srpske opštine!

Region
VANREDNI IZBORI NA KOSOVU: 12 kandidata se bore za mjesto gradonačelnika u četiri srpske opštine!
.

Predsjednik Kosova Hašim Tači raspisao je vanredne izbore na sjeveru Kosova za 19. maj pošto su srpski gradonačelnici dali ostavke na svoje funkcije 27. novembra

1445025-taci-i-haradinaj-ls

U opštinama Leposavić, Zvečan, Zubin Potok i severna Kosovska Mitrovica danas se održavaju vanredni izbori za gradonačelnike na kojima pravo glasa ima 57.983 građana.

Za mjesto gradonačelnika četiri opštine sa većinskim srpskim stanovništvom nadmetaće se Srpska lista, Samoopredeljenje i Demokratska partija Kosova (PDK) sa ukupno 12 kandidata.

izbori

Portparol Centralne izborne komisije Kosova (CIK) Valjmir Eljezi izjavio je ranije da će na dan glasanja u četiri opštine biti otvorena 44 biračka centra sa 87 glasačkih mjesta.

kosovo-zastava-159043892-1

Predsednik Kosova Hašim Tači raspisao je vanredne izbore na severu Kosova za 19. maj pošto su srpski gradonačelnici dali ostavke na svoje funkcije 27. novembra prošle godine zbog odluke Prištine da uvede takse od 100 odsto na uvoz robe iz centralne Srbije i BiH, kao i zbog pokušaja hapšenja potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića.

Ne propustite