NI SLUČAJNO GA NE KUPUJTE! Mesari nam podvaljuju OVO MESO, obratite pažnju na jednu stvar čim uđete u radnju!

Zanimljivosti
NI SLUČAJNO GA NE KUPUJTE! Mesari nam podvaljuju OVO MESO,  obratite pažnju na jednu stvar čim uđete u radnju!
.

U pojedinim mesarama, frižideri imaju crveno ili ljubičasto svjetlo kako bi kupcima meso djelovalo kao da je tek izašlo iz klanice.

Trgovci, posebno oni manji, koriste razne trikove kako bi nam podvalili bajatu robu. I najčešće u tome uspijevaju.


Za razliku od evropskih marketa u kojima se na posebnim gondolama hrana pred istekom roka trajanja prodaje po cijeni nižoj i do 70 odsto, ko nas se ovakav način prodaje skoro da ne postoji.

Trgovci, posebno oni manji, koriste razne trikove kako bi nam podvalili bajatu robu. I najčešće u tome uspijevaju.


Limuntus i kamilica za svjež izgled mesa

Kako bi djelovalo svježije, u meso se dodaju vinobran, limuntus i vitamin C koji mu vještački produžavaju rok trajanja. Takođe, pileće, svinjsko i juneće meso umaču se u čaj od kamilice kako bi se izgubio neprijatni miris od dugog stajanja.

Svjetlo i začini kriju bajato meso

U pojedinim mesarama, frižideri imaju crveno ili ljubičasto svjetlo kako bi kupcima meso djelovalo kao da je tek izašlo iz klanice.


Meso koje je već počelo da mijenja boju i da se suši od stajanja, mesari uvaljaju u pikantne začine i ulje, pa ga prodaju kao marinirane specijalitete, a najlakši način da se nekome „uvali“ bajato meso je da se od njega naprave pljeskavice i ćevapi.

Rok trajanja – nepoznat

Trgovci često prekucavaju rok trajanja, ili ga preljepljuju papirom na kojem piše znatno duži nego što ustvari jeste. Ukoliko je moguće, rok trajanja razmažu, pa se umjesto dana i mjeseca vidi samo zarmazana crna mrlja. Ukoliko je rok odštampan na plastičnoj ambalaži, trgovci ga često samo izgrebu.

Ne propustite