I DOKTORI ĆE BITI IZNENAĐENI: Ovaj napitak uklanja SAV KATRAN I TOKSINE IZ PLUĆA za samo 72 sata (RECEPT)

Porodica i zdravlje
I DOKTORI ĆE BITI IZNENAĐENI: Ovaj napitak uklanja SAV KATRAN I TOKSINE IZ PLUĆA za samo 72 sata (RECEPT)
.

Ovaj napitak bi trebali piti i pušači i nepušači kako bi izbacili toksine iz pluća.

Za ovaj napitak koji čisti pluća, potrebno vam je:

– 400 grama luka

luk
– 1 litra vode

voda-cesma-casan4
– 400 grama šećera (želite li zdraviju varijantu koristite med ili javorov sirup)

secer
– 2 kašike kurkuma

kurkuma3
– korijen đumbira veličine palca

djumbir1

Priprema:

1. Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da zakipi.

2. Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte korijen đumbira i oboje dodajte u zašećerenu vodu. Kad mješavina ponovno zakipi dodajte kurkum te smanjite vatru na laganu temperaturu.

3. Mješavina neka se kuha sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procijedite i ulijte u staklenu posudu. Kada se potpuno ohladi stavite je u frižider.

4. Uzmite dvije kašičice eliksira ujutro na tašte te navečer dva sata poslije obroka.

pluca1

 

Uporan kašalj karakterističan je simptom bakterijskih ili virusnih infekcija disajnih organa, koje prati i gusti sekret u grlu, sinusima i plućima, koji je zalijepljen za zidove naših bronhija te se vrlo teško izbacuje.

 

kasalj

U nastavku članka predstavljamo vam rješenja kako izbaciti šlajm iz pluća prirodnim putem.

Recepti za prirodne lijekove

Ukoliko vas muči šlajm u grlu i plućima, fitoterapeuti preporučuju napitke na bazi ljekovitog bilja koji podstiču izbacivanje šlajma i ublažavaju uporni kašalj.

Za eliminisanje gustog i nagomilanog sekreta fkoriste se napitci na bazi korjena bijelog sljeza, žalfije, lovora i crne rotkve.

45d2e7f99be49ede6e7fc323b5d21858

Bijeli sljez za izbacivanje šlajma kod odraslih

Preliti kašiku usitnjenog korjena bijelog sljeza sa 2 dl hladne vode i ostaviti poklopljeno da odstoji 6 do 8 sati, a zatim procijediti i piti u manjim gutljajima. Ovako pripremljen čaj za iskašljavanje šlajma, pijte do dva puta dnevno i to bez šećera i rezultati neće izostati.

boja-sluzi-otkriva-bolest-uti-iskaljaj-upuuje-na-bronhitis-504x335-20150102-20150115151750-f85d5c92c852250128e2672ad5bd5fd7

Bijeli sljez, lan i žalfija za izbacivanje šlajma kod djece

Kao izuzetno efikasan prirodni lijek za bolje izbacivanje šlajma kod djece i odraslih pokazao se bijeli sljez u zanimljivoj čajnoj mješavini sa lanenim sjemenkama i žalfijom.

Pomješati po kašiku korjena bijelog sljeza, kašiku lanenog sjemena i kašiku suhe žalfije. Sipati 2,5 decilitra vode u šerpu, pa dodati 100 g žutog šećera. Kada se šećer otopi, dodati mješavinu biljaka i jedan limun dobro opran i sječen na kriške. Kuhati na umjerenoj temperaturi 15 minuta, a zatim skloniti sa vatre i procijediti. Uzimati kašičicu sirupa 4 puta na dan sve dok se ne osjeti poboljšanje. Sirup za iskašljavanje šlajma je najbolje čuvati u frižideru.

como-tirar-catarro-do-pulmao-1

Rotkva i crveni luk

Kako izbaciti šlajm iz pluća kod odraslih uz pomoć crne rotkve i crvenog luka? Sipati u blender 2,5 decilitra limunovog soka, jednu punu šolju meda, jednu osrednju glavicu crvenog luka isječenog na komade, šest čenova bijelog luka i jednu veću crnu rotkvu, oljuštenu i isječenu na komadiće.

Blendati sve dok se ne dobije fina homogena smjesa. Zatim sipati u staklenu teglu i čuvati u frižideru, pa ostaviti da odstoji nedelju dana. Nakon toga, tri puta dnevno uzimajte ovaj sirup za iskašljavanje šlajma i to po jednu kašiku, 30 min. prije glavnih dnevnih obroka.

boja-sluzi-otkriva-bolest-uti-iskaljaj-upuuje-na-bronhitis-504x335-20150102-20150115151750-f85d5c92c852250128e2672ad5bd5fd7

Prirodni lijekovi za iskašljavanje šlajma iz pluća i sinusa

Šlajm iz grla i pluća, kao i gust sekret iz sinusa često nam zadaju velike probleme tokom zime. Inhalacija sinusa slanom vodom sama po sebi nije dovoljna, da bi se u potpunosti oslobodili neprijatnog sekreta. U nastavku pročitajte još nekoliko odličnih narodnih recepata za izbacivanje šlajma.

kako-izbaciti-slajm-slajm

Sirup od piva i smjeđeg šećera za iskašljavanje šlajma iz grla

U veću činiju sipati 150g smeđeg šećera i zagrijavati na umjerenoj temperaturi dok se ne otopi i dobije karamel boja, a zatim dodati 5 decilitara piva i kuhati 20 minuta dok se ne dobije sirup gustine malo rjeđe od meda.

Skloniti šerpu sa vatre i ostaviti poklopljeno da se ohladi, a zatim sirup za izbacivanje šlajma presuti u odgovarajuću staklenu teglu i čuvati u frižideru. Uzimajte po supenu kašiku prije najvažnijih obroka tri puta tokom dana.

maxresdefault

Prirodni lijek za iskašljavanje šlajma kod djece

Jedno od rješenja kako izbaciti šlajm kod djece nudi nam i blagi čaj od lipe. Ako ga koristite više dana, ublažit ćete kašalj i ubrzati izbacivanje nataloženog sekreta.

Ovaj čaj za iskašljavanje također podstiče i znojenje, što je važno u slučaju gripa, prehlade i nazeba. Pije se uvijek dok je još vruć izjutra i uvečer, a priprema se vrlo jednostavno:

Dvije male supene kašičice cvjeta lipe preliju sa 5 dl proključale vode, a zatim se ostavi 20 minuta da odstoji nakon čega se dobro procijedi. Čaj zasladite kvalitetnim medom, dodati mu dosta soka od limuna i uzimajte po jednu kafenu kašičicu svaki put kad osjetite nadražajni kašalj.

slajm-u-plucima-600x381

Kako izbaciti šlajm iz grla i nosa uz pomoć lovorovog lista?

Rastopiti na umjerenoj temperaturi 250 g žutog šećera dok ne porumeni, ali paziti da ne zagori. Dodati 2,5 dl vode, 3 kašičice žalfije i 3 izmrvljena lista lovora. Kada provri, kuhati još 3 minuta, a onda skloniti sa šporeta i ostaviti poklopljeno da se ohladi.

Čuvati u staklenoj flaši, na hladnom i tamnom mjestu. Ovaj pripravak konzumirati 3-4 puta dnevno kad naiđe napad kašlja. Sirup za iskašljavanje šlajma uzimati redovno, sve dok se ne izbaci sav sekret.

4-ne-zaustavljajte-kasalj-3

Kako ublažiti uporni kašalj – recept

U neoštećenu emajliranu šerpu sipati tri kašike lanenog sjemena i 5 decilitra vode, pa kuhati na umjerenoj temperaturi 10 minuta. Zatim dodati kašiku suhog timijana, pa poklopljeno ostaviti da odstoji još 20 minuta. Nakon toga procijediti i piti po jedan gutljaj podgrijanog čaja više puta u toku dana.

Ne propustite