Vlada KS izdvojila 200.000 KM kao pomoć Unskom-sanskom kantonu za upravljanje migrantskom krizom

Bosna i Hercegovina
Vlada KS izdvojila 200.000 KM kao pomoć Unskom-sanskom kantonu za upravljanje migrantskom krizom
Vlada Kantona Sarajevo danas je donijela Odluku o izdvajanju 200.000 KM kao pomoć Unskom-sanskom kantonu u upravljanju migrantskom krizom koja je najizraženija upravo u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Vlada Kantona Sarajevo danas je donijela Odluku o izdvajanju 200.000 KM kao pomoć Unskom-sanskom kantonu u upravljanju migrantskom krizom koja je najizraženija upravo u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, naodi se u saopćenju kantonalne vlade.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi KS Admir Katica informirao je Vladu detaljnije sa svojom nedavnom posjetom ovom kantonu i svim aspektima problema nastalih velikom koncentracijom  migranata upravo u općinama ovog kantona.

- Imajući u vidu informacije koje je ministar Katica predočio Vladi, te nakon opsežne rasprave koja je uslijedila, Vlada je jednoglasno donijela odluku da izdvoji 200.000 KM kao pomoć ovom kantonu u upravljanju migrantskom krizom. Također, raspravljajući i o pitanjima migranata u Kantonu Sarajevo, na narednoj  sjednici Vlade donijet ćemo odluku o reorganizaciji postojećeg Koordinacionog tijela za pitanja migranata kako bi, uz uključivanje vladinih i nevladinih organizacija, napravili bolji i operativniji tim koji će djelovati po ovom pitanju - istakao je kantonalni premijer Edin Forto.

Ne propustite