HODALA JE BEZBRIŽNO BEZ GRUDNJAKA: A onda joj se desila GROZNA stvar, sve žene ovo moraju ZNATI!

Praktična žena
HODALA JE BEZBRIŽNO BEZ GRUDNJAKA: A onda joj se desila GROZNA stvar, sve žene ovo moraju ZNATI!
.

Suprotno vrijednostima koje promiče kampanja “Free the Nipple”, hodanje bez grudnjaka ipak nije pametna ideja.

I dok svjetske ljepotice poput Lottie Moss i Care Delevingne često poziraju u izdanjima u kojima im nestašno strše bradavice kroz majicu, znanstveni dokazi sugeriraju kako takva praksa radi više štete nego koristi (o udobnosti nećemo).

“SImptomi povezani s nenošenjem grudnjaka ili, pak, nošenjem neodgovarajuće veličine istoga, uključuju glavobolju, bol u vratu i leđima, istezanje ligamenata te bol u samim grudima”, izjavila je Paula Svodoba, specijalistica proizvođača donjeg rublja Triumph Lingerie.

grudnjak

(Profimedia)

U razgovoru za 9Honey, dodala je: “Da i ne spominjemo nepovratan efekt obješenosti grudi ako one slobodno padaju dulje vrijeme.” Recimo to ovako; prosječna žena nosi oko kilogram težine u svojim grudima, a grudnjaci su tu da olakšaju teret. Ako ne nosite grudnjak, sva težina grudi pada na vaša leđa, prenosi Net.hr.

Imate li manje grudi, nemojte mislite da za vas ovo ne vrijedi. Čak i košarice A i B dovoljno su teške da naprave trajnu štetu na grudima, i pritom mislimo na njihovu obješenost. “Žene pogrešno vjeruju da se mogu objesiti samo velike grudi, ali to nije pravilo”, objasnila je Svodoba.

grudnjak

(Profimedia)

“Pomicanje grudi prilikom hodanja uzrok je rastezanja masnog tkiva i ligamenata, zbog čega s vremenom grudi sve više vise, neovisno o njihovoj veličini”, istaknula je specijalistica i dodala kako žene koje imaju košaricu A moraju jednako paziti na to kao i one s košaricom E.

grudnjak1

(Profimedia)

Ne propustite