PREOKRET U SLUČAJU JELENE MARJANOVIĆ, snimak porodice Vlahović otkrio ŠTA SE DESILO: Evo šta je MALA JANA vidjela (FOTO)

Aktuelno
PREOKRET U SLUČAJU JELENE MARJANOVIĆ, snimak porodice Vlahović otkrio ŠTA SE DESILO: Evo šta je MALA JANA vidjela (FOTO)
.

Veljko Delibašić advokat Marjanovića kaže kako postoji video-zapis koji je zabeležila bezbedonosna kamera porodične kuće porodice Jahović.

- Od prvog dana odbrana traži da se taj snimak pribavi. Tužilaštvo to nije uradilo. Oni zastupaju tezu da je na početku napsipa Jelena otrčala sama, Zoran je ostao sa Janom, a onda je u nekom trenutku Zoran ostavio Janu, otrčao za Jelenom, izvršio ubistvo i vratio se – kaže Delibašić, naglašavajući da je tek nedavno pribavljen taj snimak, piše "TV Pink".

- Na snimku se tačno vidi da je Zoran sve vrijeme bio sa Janom. Onda je tužilaštvo promijenilo iskaz, tvrdeći da je Jana bila na nasipu dok je Zoran otišao da je ubije. Rastojanje između dve bandere mjereno koracima vještaka izosi imeđu 60 i 70 metara. U 21. vijeku vještak rastojanje mjeri koracima – zaključuje Delibašić.

marjanovic

Foto: Facebook

Inače, tokom cijele istrage vjeruje se da maloljetna Jana možda ima čak i presudnu ulogu u otkrivanju počinioca. Naglašeno je da je djevojčica ispitana jako brzo nakon zločina.

- Što se Jane tiče, tužilaštvo tvrdi da se u taj iskaz ne može verovati jer dijete koristi termin koji njoj nije svojstven jer je rekla da je "tata u pritvoru", a logično je da dijete tog uzrasta kaže da je "tata u zatvoru". To je razlog da se ne vjeruje Jani. Tom dejtetu niko nije pričao laži, jer joj je pričano da joj je tata u pritvoru. Tužilaštvo je angažovalo vještake, psihologa i psihijatra da je dijete natprosečno inteligetno, da je dobro zapazilo događaj i da može da ga reprodukuje – objašnjava Delibašić.

Zarić je takođe otkrio još jednu činjenicu iz procesa koja do sada nije bila poznata.

- Mi smo dobli kameru sa kuće Jahovića koja gleda u pravcu gdje bi trebalo da se spustaju Zoran i Jelena. Međutim, vještak tvrdi da je snimak degradiran u vremenu kada se to dešavalo. To znači da se mijenjaju boje na snimku, i tačno se vidi jedan biciklista koji prolazi sa lijeve na desnu stranu i tada nastaje degradacija tog snimka. Ono što vještak tvrdi da on nema tehničke mogućnosti da izanalizira taj snimak jer mu treba veći televizor i bolja tehnika da bi mogao da utvrdi da li se bolje vidi ili ne – objašnjava Zarić.

Ne propustite