Uhapšene dvije osobe zbog krijumčarenja migranata

Aktuelno
Uhapšene dvije osobe zbog krijumčarenja migranata
.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su na području Bosanske Gradiške uhapsili dvije osobe proijeklom iz Turske, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo krijumčarenja ljudi, odnosno migranata.

„Osumnjičeni su u vozilima iznajmljenim od rent-a-car agencija prevozili 11 krijumčarenih osoba, od kojih je jedno dijete, za koje je utvrđeno da su državljani Iraka. Prilikom realizacije navedenih aktivnosti policijski službenici SIPA-e pretresli su osumnjičene osobe, stambene objekte i vozila koja su koristili, te tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli  mobilne telefone, SIM kartice i određenu dokumentaciju, koja može poslužiti kao dokaz u daljem krivičnim postupku“, saopćeno je iz SIPA-e.

Također, prilikom pretresa u jednom od vozila otkriven je gumeni čamac sa veslima, kojim su osumnjičeni namjeravali prebaciti krijumčarene osobe preko rijeke Save u Republiku Hrvatsku.

Osumnjičene osobe su privedene u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Ne propustite