Ukinuto vanredno stanje na području Teslića, djeca od sutra u školama

Bosna i Hercegovina
Ukinuto vanredno stanje na području Teslića, djeca od sutra u školama
.

Krizni štab opštine Teslić, kojim predsjedava načelnik Milan Miličević, donio je odluku o ukidanju stanja vanredne odbrane od poplava na prostoru te opštine, javlja Anadolija.

Ova odluka je donesena nakon što se znatno stabilizovao vodostaj rijeka na području opštine.

Ova odluka podrazumijeva i nastavak nastave u školama i vrtićima, tako da će obrazovne institucije od sutra raditi redovno.

Komunalnom preduzeću je naloženo čišćenje mulja i otpada u poplavljenim područijima.

Takođe donesena je naredba o određivanju i sprovođenju mjera dezinfekcije i deratizacije stambenih i drugih objekata koji su bili poplavljeni. Dezinfekcija i deratizacija sprovest će se u naseljenim mjestima Vrela, Žarkovina, Gaj i Stenjak.

Zamjenik načelnika opštine Teslić Milovan Stanković rekao je da je prema prvim procjenama šteta na infrastrukturnim objektima na području opštine oko 2,5 miliona KM.

"Šteta na sedam mostova koji su porušeni ili oštećeni je oko 350.000 KM, dok na četiri dionice lokalnih puteva gdje su izazvana klizišta i prekid saobraćaja, šteta se procjenjuje na oko 340.000 KM. Na nekategorisanim putevima šteta je izazvana na 14 putnih pravaca gdje se procjenjuje na oko 195.000 KM. Šteta na riječnim obalama je prema prvim procjenama 1,5 milion KM", naglasio je Stanković.

On je takođe dodao da su formirane četiri komisije za procjenu štete pričinjene poplavama na području opštine Teslić i to za oblasti štete na stambenim objektima, štete na privrednim objektima, štete iz oblasti infrastrukture i oblasti poljoprivrede, te da se one već nalaze na terenu, a popisivanje štete će se obaviti u roku od 15 dana.

Ne propustite