SVI SU POLUDJELI za ovim Volkswagenom, napravljeno HILJADE rezervacija

Automoto
SVI SU POLUDJELI za ovim Volkswagenom, napravljeno HILJADE rezervacija
U Volkswagenu definitivno nisu očekivali ovakvu navalu pa su tako u pojedinim trenucima zbog brojnih rezervacija padali sistemi za prijavu...

Tek otvorena lista narudžbi za novi ID.3 uskoro bi mogla biti zatvorena, a Volkswagen bi se našao na slatkim mukama.

Iako automobil još mjesecima neće biti otkriven javnosti, kao ni konkretni tehnički podaci, mnogi su spremni zakapariti “revolucionarni kompakt”, kako mu tepaju u Volkswagenu. Konkretni podaci kažu kako je u prva 24 sata Volkswagen zabilježio 10.000 prijava i inkasirao 10 miliona eura. Nije strašno, ali veseli, posebno u evropskim okvirima gdje je mjesečna prodaja električnih automobila još uvijek na razini od oko 10.000 primjeraka.

U Volkswagenu definitivno nisu očekivali ovakvu navalu pa su tako u pojedinim trenucima zbog brojnih rezervacija padali sistemi za prijavu. Uostalom, dovoljno je reći kako je Volkswagen za ovu godinu planirao proizvesti maksimalno 30.000 primjeraka iz serije 1ST.

Primjera radi, Tesla Model 3 je nakon 24 sata od otvaranja lista narudžbi prikupio oko 180.000 rezervacija. Podsjetimo, startna serija nudi doseg od oko 420 km, nakrcana je opremom i ima cijenu ispod 40.000 eura, što uključuje i prvih 2000 kWh besplatnog punjenja. Najjeftinija izvedba dolazi naknadno i prodavat će se po cijeni nižoj od 30.000 eura. Prve isporuke očekuje se kroz godinu dana.

U Volkswagenu kažu kako je proizvedeno prvih 200 primjeraka. Inače, tvornica u Zwickauu će uskoro proizvoditi isključivo električna vozila, a s godišnjom nakladom od 330.000 automobila bit će najveća ove vrste u Evropi.

Ne propustite