STANJE NA PUTEVIMA: Zbog izlijevanja rijeka na pojedinim dionicama obustavljen saobraćaj

Bosna i Hercegovina
STANJE NA PUTEVIMA: Zbog izlijevanja rijeka na pojedinim dionicama obustavljen saobraćaj
.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima: M-14 Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica na izlazu iz Bosanske Kostajnice i u mjestu Špilja, M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Žeger i M-4 Prijedor –Bosanski Novi u mjestu Dragotinja Donja.

Otežano se saobraća na magistralnom putu M-5 Jajce-Mrkonjić Grad u mjestu Jezero.

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, pa vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo i na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Jednom trakom naizmjenično saobraća se u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se izvode sanacioni radovi. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Orašje, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopšteno je iz BIHAMK-a. 

 

 

Ne propustite