One su nužne, ali problem je što su skupe: Evo kako da uštedite novac pri kupnji pelena

Mame i bebe
One su nužne, ali problem je što su skupe: Evo kako da uštedite novac pri kupnji pelena
.

Pelene su bebama nužne, ali problem je što su skupe. Mnogi roditelji se neugodno iznenade kad shvate koliko često bebama moraju mijenjati pelene i ostanu u šoku kad na kraju mjeseca shvate koji su iznos potrošili na njih. 

Ipak, postoji pet načina da uštedite koju kunu pri kupnji pelena.

1. Tražite akcijske cijene

Svakog mjeseca određeni proizvođači svoje pelene prodaju po akcijskim cijenama. Skupljajte kupone ili bodove koje možete zamijeniti za popust pa ćete i tako uštedjeti prilikom kupnje, čak i ako cijena pelena nije snižena.

2. Pričekajte prije nego što počnete kupovati veće pelene

Većih pelena je manje u paketu pa su i skuplje. Ako vaše dijete još ne mora nužno prijeći na veću veličinu, pričekajte. 


3. Budite strpljivi prilikom mijenjanja pelene

Koliko vam se puta dogodilo da u žurbi potrgate čičak i čista pelena završi u košu za smeće? Mijenjajte pelene polako i ne žurite. Neispravno postavljena pelena može propuštati i potrebno ih je češće mijenjati. Zato si dajte vremena i napravite to ispravno.

4. Koristite platnene pelene

Ova opcija neće svima odgovarati, ali ako želite uštedjeti, mogli biste o njoj razmisliti. Platnene pelene možete koristiti samo nekoliko dana u tjednu, a kad dijete izlazi iz kuće ili tijekom noći, obucite mu jednokratne pelene.

5. Ne pretjerujte sa zalihama

Svaki roditelj se želi pripremiti za dolazak prinove u obitelj, ali nemojte pretjerivati s kupnjom pelena. Bebe jako brzo rastu i pelene za novorođenčad možda će im biti pretijesne već za mjesec dana. 

Ne propustite