Tajna ukusa sarajevskih ćevapa leži u ovome, A PROBAJTE ĆEVAPE NAPRAVITI I SAMI!

Kuharica
Tajna ukusa sarajevskih ćevapa leži u ovome, A PROBAJTE ĆEVAPE NAPRAVITI I SAMI!
Trik savršenstva ukusa sarajevskih ćevapa leži u ovome...

Svako ko je posjetio Sarajevo, sigurno je probao sarajevske ćevape. Specijalitet koji je pravi simbol Sarajeva prenosi se s generacije na generaciju, a savršenstvo ukusa se krije u smjesi koja treba da odstoji.

Sastojci:

1,5 kilograma mljevene junetine
pola kilograma jagnjetine
4 komadića bielog luka
soli u razmjeri dva posto od ukupne količine mesa
2 kašike sode bikarbone

Priprema:

Isjeckajte meso na kockice, dobro posolite, izmješajte i prelijte s oko 100 ml vode i bijelog luka koji ste prethodno prokuhali.
Smjesu promiješajte i ostavite preko noći u frižideru.
Sutradan smjesu sameljite dva puta u mašini za meso, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, te onda stavite u frižider.
Prije nego što počnete sa oblikovanjem ćevapa, u smjesu umešajte sodu bikarbonu.

Ne propustite