Evo koja su najpopularnija strana imena za bebe, DA LI VAM SE SVIĐAJU?

Mame i bebe
Evo koja su najpopularnija strana imena za bebe, DA LI VAM SE SVIĐAJU?
.

Meghan je jedno od imena koja su se često davala djevojčicama osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća.

Niti jedno ime nije popularno kao Emma, kada je riječ o bebama rođenima u Americi. Ured socijalnog osiguranja te zemlje ovoga je tjedna objavio godišnji popis najpopularnijih imena za djecu i Emma petu godinu zaredom zauzima prvo mjesto. Kada su u pitanju dječaci, najčešći izbor je Liam.

Za djevojčice su roditelji 2018. godine najčešće birali imena Emma, Olivia, Ava, Isabella, Sophia, Charlotte, Mia, Amelia, Harper i Evelyn, a za dječake su to Liam, William, James, Oliver, Benjamin, Elijah, Lucas, Mason i Owen.

rtre

Foto: Instagram

Što se trendova tiče, u modu se vratilo ime Meghan, zahvaljujući vojvotkinji od Sussexa koja se prošle godine udala za princa Harryja i objavila trudnoću pa su sve oči svijeta bile uprte u nju. Ime Meghan se često moglo čuti na hodnicima u američkim školama devedesetih godina, a onda je gotovo nestalo. 

"Meghan je jedno od imena koja su se često davala djevojčicama osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća i danas je češće ime za mame nego za bebe", izjavila je osnivačica stranice Nameberry Pamela Redmond Satran.

rt

Foto: Instagram

Međutim, zahvaljujući popularnosti Meghan Markle, to ime se vratilo na velika vrata. The Atlantic piše da se spomenuto ime 2017. nalazilo na 1404. mjestu na ljestvici popularnosti, dok je prošle godine osvanulo na 703. mjestu.

Vidljiv je i utjecaj hit serije "Game of Thrones". Čak 2545 beba dobilo je ime Arya, a rođeno je i 58 Tyriona i 33 Brienne. 

rr

Foto: Instagram

Zbog Amazonovog uređaja Alexa vrtoglavom brzinom pada popularnost tig imena. 2015. su tim imenom nazvane 6052 bebe, a prošle godine njih samo 3053.

Ne propustite