Nova serija je nešto najstrašnije ikada. Nećete moći da spavate noću AKO OVO BUDETE GLEDALI!

Film
Nova serija je nešto najstrašnije ikada. Nećete moći da spavate noću AKO OVO BUDETE GLEDALI!
"Prvi put sam čitala o djevojci koja je ubila svoju majku prije nekoliko mjeseci..."

Serija "Predstava" gledaoca uvodi kao tihog posmatrača u jezivu, mračnu kuću u kojoj se odigrao jedan od najtežih zločina 21. vijeka. Ubistvo nije najmorbidniji dio priče o djevojčici Džipsi Blančard i njenoj majci Di Di. 

 

"Prvi put sam čitala o djevojci koja je ubila svoju majku prije nekoliko mjeseci i pitala sam se da li bi bilo moguće ekranizovati taj istinit događaj, a da se ne ode u holivudski kliše. Sad znam da je moguće."

Minhauzenov sindrom majke doveo je do toga da je svoju kćerku od rođenja pravila bolesnom, pa je Džipsi "bolovala" od raka, epilepsije, astme i nepokretna je. Morbidnost se ipak ne ogleda samo u načinima na koje je uspjevala da ubijedi sistem da je požrtvovana majka koja prolazi kroz pakao, već u činjenici da je svoju kćerku podvrgla paklu kroz koji prolaze samo teško bolesni, iako je bila savršeno zdrava.

Odnos majke i kćerke je patološki, a Džipsi cijelog života vjeruje majci, iako osjeća da nešto nije u redu. Ali djevojčica raste, i prirodno u njoj se bude pitanja i zatrpane želje za normalnim životom. Mozak joj je ispran, i dalje gleda crtaće, obučena je u bizarne haljine za lutke, ali zna da postoje momci, internet, svijet van kolica i te krletke u koju je zarobljena.

Malo po malo ona uspjeva krišom da uzme dio tog sveta za sebe, ali ono što joj je u vidokrugu, to malo "ljubavi" vodi u plan o ubistvu majke.

Serija fragmentarno prati dva perioda - onaj koji nam otkriva kakvom teroru je djevojčica živela godinama i onom poslije ubistva.

Teško da bi ovaj televizijski dragulj bio toliko dobar bez Patriše Arket (Di Di) i Džoi King (Džipsi). King je maestralno napravila skokove koji gledaocu prave zabunu i postavljaju dodatna pitanja - da li je Džipsi baš tako naivna, da li je u međuvremenu postala još veće čudovište od majke ili je ipak samo žrtva koja je evoluirala u ubicu jer je to bio jedini način da uhvati parče slobode i oslobodi se okova.

HBO je u svojoj najavi serije napisao da je ovo prva sezona "Predstave", pa s nestrpljenjem iščekujemo vijesti o drugom dijelu.

I na kraju prave fotografije Džipsi i njene majke.

 

Ne propustite