Kraj Instagrama kakvog ga svi znamo: UVODE SE VELIKE PROMJENE!

Objavljeno:08.05.2019 - 10:17
A A A Times Arial

Nakon što se sredinom aprila saznalo da Instagram razmišlja o uvođenju "privatnih lajkova", odnosno promjene koja bi onemogućila javnosti da vidi broj lajkova pod nekom objavom, sad je službeno potvrđeno da krajem ove nedjelje kreće testiranje. Sakrivanje lajkova počeće da se testira u Kanadi.

 

Iz Fejsbuka je danas službeno potvrđeno da će Instagram testirati skrivanje broja lajkova fotografija i broja pregleda video zapisa, a sve u nastojanju da pažnju korisnika preusmjeri s "popularnosti", odnosno metrike angažmana na sam sadržaj.

Tokom testiranja korisnici koje zahvati ova proba neće moći da vide ukupan broj lajkova na svom Instagram feed-u, kao ni na profilima drugih. 

Broj lajkova na svojim objavama moći će vidjeti i dalje, ali tek kad kliknu na samu objavu. Testiranje "privatnih lajkova" kreće krajem ove nedjelje, a najprije će obuhvatiti korisnike u Kanadi. Sve je to obznanjeno na godišnjoj konferenciji Fejsbuka F8.

Kritičari društvenih medija kažu da upravo javan prikaz broja lajkova podstiče negativno ponašanje na platformama kao što su Fejsbuk, Tviter i Instagram, te da korisnici tako sve vrijeme "love" takvu vrstu prihvatanja od drugih da bi potvrdili svoju "vrijednost". Čini se da su te kritike došle i do Fejsbuka.

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA