STRIJE će nestati zauvijek: Ovo su prirodni preparati koji će vam pomoći u tome IPAK JE MOGUĆE UKLONITI IH

Praktična žena
STRIJE će nestati zauvijek: Ovo su prirodni preparati koji će vam pomoći u tome IPAK JE MOGUĆE UKLONITI IH
.
Jedna od najvećih noćnih mora gotovo svake žene jesu strije. 
 
To i ne bi predstavljalo toliki problem da ih nije nemoguće ukloniti, bez obzira na veliki broj kozmetičkih preparata kojim je tržište preplavljeno.
Dermatolozi i stručnjaci za kozmetičke preparate posvećene ovom problemu slažu se da ih je nemoguće u potpunosti ukloniti, kao da nikada nisu ni postojale. Međutim bez obzira na ovu obezhrabrujuću činjenicu, upotrebom adekvatnih kozmetičkih preparata moguće  ih je toliko posvijetliti i samim tim učiniti gotovo nevidljivim.
2
 
Koji su razlozi nastanka strija? 
Nastaju jer dolazi do stanjenja površinskog sloja kože i promjenama koje zahvaćaju kolagen u srednjim slojevima kože. Kolagen je supstanca zaslužna za čvrstoću i elastičnost kože.
Kada prolazimo kroz nagle promjena koje uzrokuju širenje kože kao što su trudnoća, naglo debljanje, rast ili pak hormonalne promjene, vlakna kolagena ponekad popucaju i stvore ove nepoželjne tragove raznih duljina i širina. Genetski faktor također igra ulogu, stoga ako je vaša majka bila podložna strijama vjerojatno će se u jednom trenu pokazati i na vašoj koži.
Ako imate strije vjerojatno se nalaze na području grudi, bokova, stražnjice ili donjeg trbuha. Ta su mjesta najvjerojatnija "poprišta zločina" jer ovdje žensko tijelo skladišti višak masnih naslaga i time je koža više izložena istezanju. Obično počinju kao roze, smećkaste ili crvenkaste linije koje kasnije postaju ljubičaste i zatim blijede.
3
 
Dok su u ranijim fazama nastanka moguće ih je umanjiti relativno brzo i spriječiti daljnje širenje pravilnom njegom kože. Obavezno utvrdite u dnevnu rutinu masažu kože rukavicom ili masažnom četkom kako biste potaknuli cirkulaciju u ovom kritičnom području. Uz to, jedite hranu bogatu:
silicijem (ima ga u grahu, soji, integralnim žitaricama, grožđu, repi, smeđoj riži i ječmu)
cinkom (crveno meso i perad te ribe i drugi plodovi mora, osobito kamenice te drugi školjkaši, rakovi i tuna. Mlijeko i mliječni proizvodi, jaja i cjelovite žitarice. Tu su i biljni izvori: orašasti plodovi, grašak, grah, soju i sojin “sir” tofu, pivski kvasac, pšenične klice, bundevine i druge sjemenke)
vitamin A (jetra, žutanjak, mlijeko i mliječni proizvodi, maslac, te ga općenito možemo naći u tkivu životinja i morskih riba. Također jedan dobar izvor su i karotenoidi kojih ima u tamno obojenom lisnatom povrću te žutom i narančastom voću)
vitamin E (pšenične klice, tj. ulje pšeničnih klica. Jaja, orasi, lješnjaci, bademi, sijeme suncokreta, hladno cijeđena biljna ulja (maslinovo, kukuruzno, sojino), špinat,  zeleno lisnato povrće, paprike, šparoge)
Obavezno nahranite kožu čak i do 2 ili 3 puta dnevno, bogatom hidratantnom kremom. kako biste pomogli koži da vrati elastičnost i bude gipkija. Tako će se kolagensko vlakno moći rastegnuti ali neće puknuti. Stariji tragovi postaju manje vidljivi a tako se sprječava nastanak novih.
4
 
Sami napravite fantastičnu kremu
 
Ako nikako ne možete pronaći preparat koji vam odgovara pokušajte napraviti samo svoju kremu koja bi doista trebala pomoći svojom kombinacijom super sastojaka u ovoj borbi sa, čini se, vjetrenjačama.
 
Pomiješajte po žlicu ulja sezama, pšeničnih klica, ekstrakta vanilije, dvije žlice pčelinjeg voska, jednu četvrtinu šalice shea ili kakao maslaca te u sadržaj istresite dvije kapsule vitamina E. Rastopite ovu smjesu, ohladite i spremna je za uporabu. Nadamo se da ćete uskoro doista vidjeti vidljive rezultate i pobijediti ove tvrdoglave protivnike.
5

Ne propustite