Zaim Kulanić državni prvak u kik boksu

Sport
Zaim Kulanić državni prvak u kik boksu
.

U Sarajevu je ovog vikenda održano državno prvenstvo u kick boksu. Prisutni ljubitelji borilačkih sportova uživali su u velemajstorskim, atraktivnim potezima brojnih šampiona u muškoj i ženskoj konkurenciji. Golden tim iz Kalesije nastavlja sa vrhunskim rezultatima iz ovog sporta. Ovaj put titulu državnog prvaka ponio je Zaim Kulanić.

Pogledajte kako je izgledao završni udarac za zlatnu medalju:

GOLDEN TEAM iz Kalesije kojeg vodi preciznom upravljačkom palicom vrsni trener Senad Osmanović ostvario je dobar rezultat.

Zlatni tim Kalesije
Kalesija je napravila pravu „žetvu“ medalja.  Njihov jedan od najboljih članova Zaim Kulanić je bio prvak u svojoj kategoriji.

Kulanić je nakon osvojene titule rekao: “Osjećam se fantastično, ovo je nagrada za naporan rad prethodnih mjeseci, zahvalio bih se najboljem treneru u ovom sportu, Senadu Osmanoviću koji na vodi i uči da budemo dobri sportisti i još bolji ljudi. Rekao je Kulanić.

Zaim prilikom proglašenja
Golden tim se iz Sarajeva vraća sa više medalja, a osvojili su ih:
Osmančevic Amina -48 kg zlato i srebro u konkurenciji do -52 kg. Srebro je osvojio i Osmančević Amin u kategoriji do 37kg. Bronzu je u konkurenciji do 42 kg osvojio Krndić Semir.

Trece mjesto Rapkić Dino do 67 kilograma, a drugo je mjesto u kategoriji do 60kg osvojila Melisa Mehanović. Srebro je osvojio i Durakovic Anes u kategoriji do 67 kilograma.

Za ovaj tim sa dosta uspjeha nastupa i mladi Zvorničnin Admir Halilović.

(Zvornicki.ba)

Ne propustite