Ova VITAMINSKA BOMBA je tajna dugog i zdravog života: NAPRAVITE JE SAMI U VAŠOJ KUĆI!

Porodica i zdravlje
Ova VITAMINSKA BOMBA je tajna dugog i zdravog života: NAPRAVITE JE SAMI U VAŠOJ KUĆI!
Izuzetno je dobra za jačanje kardiovaskularnog sistema i za jačenje imuniteta.

Ruski akademik Amosov podijelio je recept za pravu vitamanisko – mineralnu bombu. Izuzetno je dobra za jačanje kardiovaskularnog sistema i za jačenje imuniteta.  Akademik Amosov je preporučio postoperativnim pacijentima ovu zdravu mješavinu za brz oporavak organizma. Izuzetno je korisna i za zdrave ljude. Pasta nadoknađuje deficit vitamina, posebno u zimskom periodu, sezoni gripa i prehlada. Ova mješavina je izuzetno dobra za jačanje kardiovaskularnog sistema i za jačanje imuniteta.

Sastojci:

200 grama suhog grožđa, suhih kajsija, suhih smokava, oraha, meda i jedan limun sa korom.

Priprema:

Sve sastojke sameljite na mašini za mljevenje mesa (ili sitno isjeckajte), dodajte med, promiješajte i preručite u tegle. Čuvajte u frižideru. Uzimajte po 1 supenu kašiku, dva puta dnevno. Ujutro na prazan stomak, i uvečer prije spavanja, uz šolju tople vode ili mleka. Za djecu (ne mlađu od 3-4 godine) – po 1 kafenu kašiku, na isti način. Prije pripreme ove mješavine: Većina voća se prije sušenja tretira određenim hemikalijama zbog dugotrajnosti.

Obavezno ih dobro operite prije konzumiranja. Po pravilu, suho voće treba potopiti u sud sa prokuhanom i ohlađenom vodom preko noći. Ujutro, vodu prosuti, a voće ponovo isprati pod jakim mlazom vode i ostaviti ga da se osuši

Ne propustite