OSTAVITE KAFU PO STRANI. Ovih 6 stvari će vas RAZBUDITI u rekordnom roku!

Zanimljivosti
OSTAVITE KAFU PO STRANI. Ovih 6 stvari će vas RAZBUDITI  u rekordnom roku!
Postoje dani kada jednostavno ne možemo prestati zijevati, čak i ako smo prethodne noći dovoljno odspavali.

Postoje dani kada jednostavno ne možemo prestati zijevati, čak i ako smo prethodne noći dovoljno odspavali. U tim slučajevima kava jednostavno neće pomoći, a ako joj dodajete puno umjetnih sladila može samo pogoršati stva. Kako bi to izbjegli pripremite si neke od sljedećih namirnica te uspješno započnite dan.

Zobena kaša

Image result for Zobena kaša

Čini se da je ovaj klasik još uvijek jedna od najboljih stvari koju možete pripremiti za doručak. Zdjela zobene kaše energetska je bomba niskog glikemijskog indeksa (koji mjeri koliko brzo će tijelo ugljikohidrate pretvoriti u energiju). Zbog toga ćete biti siti i napunjeni energijom cijelo jutro.

Voda

Image result for voda casa

Čaša dobre vode ujutro bi vam trebala pomoći da se brže razbudite. Čak i blaga dehidracija može usporiti rad mozga budući da tijelo nema dovoljno vode da obavlja sve svoje funkcije, a to je stanje u kojemu se većina nas probudi. 

Chia sjemenke

Image result for Chia sjemenke

Chia sjemenke bogate su omega-3 masnim kiselinama koje ubrzavaju rad mozga i mogu pomoći u borbi protiv umora. No prednosti tu ne staju – chia sjemenke mogu apsorbirati ogromne količine vode, što može ubrzati metabolizam (pretvaranje hrane u energiju) dok vas u isto vrijeme čine hidratiziranima i budnima. Možete ih dodati u smoothie ili zobenu kašu i uživati u jutarnjem naletu energije.

Lisnato povrće

Image result for Lisnato povrće

Konzumacija svježeg lisnatog povrća jedan je od najboljih načina za podizanje razine energije. Ono sadrži velike količine vitamina B, koji pomaže tijelu u pretvaranju hrane u energiju. Izbora je nekoliko – možete pripremiti svježu salatu ili zeleni smoothie.

Paprena žara

Image result for Paprena metvica

Istraživanja su pokazala kako miris paprene žare povećava budnost i smanjuje umor. Umjesto za kahvom, ujutro posegnite za vrućim čajem od žare, a tijekom dana na raspolaganju su vam razne gume za žvakanje i bomboni.

Jaja

Image result for jaje na oko

Žumanjak iz jajeta sadrži jako puno proteina, a oni pružaju neprekidan izvor energije tijekom cijelog dana. Kuhana jaja, kajgana, jaje na oko, možete ih pripremiti kako god najviše volite!

Ne propustite