DA LI STE MEĐU NJIMA? Žene koje su DOBRE U KREVETU uvijek rade OVE TRI STVARI!

Praktična žena
DA LI STE MEĐU NJIMA? Žene koje su DOBRE U KREVETU uvijek rade OVE TRI STVARI!
.

Dr. Laura Berman, koja se bavi se*sualnom edukacijom, kaže da bi svaka žena treba da pazi na tri stvari kako bi se osjećala samouvjerenije u spavaćoj sobi.

1. One brinu o svojoj kosi

Vjerovali ili ne, ali briga o izgledu i kvaliteti kose itekako utiče na se*sualni život. To podiže samopouzdanje jer se žena osjeća ženstvenije, ljepše, strastvenije.

Nedavna studija pokazala je kako jedna od tri žene odustane od izlaska s muškarcem ako nije zadovoljna svojom kosom.

57d565b3-35b0-42e0-a52f-04000a0a0a6c-woman-sleeping-in-bed-690x480

- U društvu se smatra lijepim i poželjnim imati sjajnu i gustu kosu, čistu kožu i oči koje svijetle, sve su to znakovi reproduktivnog zdravlja. To pokazuje da je žena zdrava i živahna - kaže dr. Berman.

2. One kažu partneru šta žele

- Ne mogu dovoljno naglasiti koliko je važno znati svaki centimetar svog tijela. Kada znate više o sebi, moći ćete saznati što vas uzbuđuje. Nakon toga, tačno ćete znati reći partneru gdje i kako da vas dodiruje. To je definitivno intiman trenutak – savjetuje dr. Berman.

3. One preuzimaju kontrolu nad svojim or*azmom

Dodaje kako mnoge žene sa kojima se susrela ne žele povrijediti partnera kada vide koliko se trudi u krevetu pa makar same ne uživaju pretjerano u tome. To rezultuje time da znaju da glume orgazam i zapravo iz cijele priče izađu nezadovoljne.

bigstock-unhappy-young-couple-in-bedroo-44629597

- Glumljenje or*azma više šteti odnosu nego što mu koristi. Žene koje nikada nisu imale orgazam mi govore: “To će se dogoditi kada upoznam pravog muškarca”. Ali, to ne ide tako. Postizanje vlastitog orgazma je nešto za što se svaka žena treba pobrinuti - kazala je ona.

(Espreso.rs)

Ne propustite