SCENA IZ SPLITA NASMIJALA REGION! plićani prijavili migrante, ispostavilo se da su turisti iz Azije

Zanimljivosti
SCENA IZ SPLITA NASMIJALA REGION! plićani prijavili migrante, ispostavilo se da su turisti iz Azije
U ponedjeljak poslijepodne istokom Splita proširila se navodna vijest da je uočena veća skupina migranata.

U ponedjeljak poslijepodne istokom Splita proširila se navodna vijest da je uočena veća skupina migranata. Ta vijest je došla i do policije. Netko im je dojavio da se gradom kreću migranti.

No vrlo brzo se ispostavilo da je riječ o turistima iz Azije.

"Nakon prijave smo izašli na teren u Žrnovnicu te smo u kratkom roku utvrdili da se radi o stranim državljanima koji legalno borave u našoj zemlji kao turisti. Nikakvog razloga za paniku nema", rekli su iz splitske policije.

Neslužbeno se doznaje da se radi o grupi turista, većinom u dobi od 20 do 30 godina, koji su danas bili na izletu u Splitu i okolici. Dio njih odsjeo je u jednom hotelu na području Splita, a radi se o turistima iz Azije.

Ovo nije prvi put da se događa da građani prijavljuju da su vidjeli migrante koji to nisu. Primjerice, dubrovačka je policija prošle jeseni u više navrata dobila dojave o navodnim migrantima koji se spuštaju s brda. No kad bi došli na mjesto događaja, ili ne bi zatekli nikoga ili bi zatekli planinare i izletnike.

U studenom prošle godine jedna je žena u Samoboru u jednom trgovačkom centru vidjela navodne migrante i odmah je sve prijavila policiji. Zagrebačka policija je odmah izašla na teren i ustanovila da se radi o uredno prijavljenim strancima koji su zaposleni u Rimac Automobilima, tvrtki Mate Rimca koja je poznata širom Hrvatske, ali i svijeta.

Ne propustite