OVO VAM SE NEĆE SVIDJETI: WhatsApp testira novu opciju koja bi vam mogla zakomplicirati život

Tech
OVO VAM SE NEĆE SVIDJETI: WhatsApp testira novu opciju koja bi vam mogla zakomplicirati život
.

Jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje, WhatsApp testira opciju koja se neće baš svima svidjeti. 

Između ostalih novosti, u pitanju je uvođenje autentifikacije otiskom prsta, no u slučaju da je ta opcija aktivirana nećete moći napraviti snimku ekrana (screenshot) i tako čuvati svoja dopisivanja, piše WABetainfo. 

Ova bi opcija mogla osigurati da nitko osim vas ne može odgovarati na poruke u WhatsAppu i tako vas zaštititi od eventualnih nesporazuma. 

Ako uključite ovu opciju (koja je trenutno dostupna samo u beta verziji aplikacije), moći ćete normalno odgovarati na pozive i poruke, ali nećete moći napraviti screenshot. 

WhatsApp zasad nije objasnio zašto su se odlučili na ovu promjenu, no korisnici njome nisu previše oduševljeni, a ostaje i pitanje kako će funkcionirati za one korisnike koji na svom mobitelu nemaju čitač otisaka prsta. 

"Nije loše u ideji, ali mislim da bi trebalo biti obrnuto: kad uključim tu opciju, druga osoba ne bi smjela imati mogućnost napraviti screenshot našeg razgovora", komentirao je jedan korisnik. 

Iz WhatsAppa također najavljuju novi set emotikona koji bi trebao biti jednak u chatu i u uređivanju fotografija te animirane sličice (stickere) za izražavanje raspoloženja, slične onima kakve već postoje u Facebook Messengeru. 

Ne propustite