OVAJ NAPITAK VODI U PRERANU SMRT: Evo koje piće podiže krvni pritisak i RAZARA zdravlje srca!

Objavljeno:21.04.2019 - 20:51
A A A Times Arial

Napitak koji mnogi uzimaju kao prvu pomoć protiv umora može ozbiljno da ugrozi zdravlje organizma!

Mnogi smatraju da je ovaj napitak bezazlen, ali istraživanja pokazuju da je jedan od okidača ozbiljnih fizičkih i psihičkih oboljenja, piše Lepa & srećna.

vd

Energetska pića sadrže velike količine šećera, 4 puta više kofeina od kafe, vitamine, minerale i stimulanse koji nisu hranljivi.

prv

Velika količina kofeina i šećera može ozbiljno da podigne krvni pritisak i ugrozi zdravlje srca. Istraživanja potvrđuju da ova pića dovode do gojaznosti, nesanice, bolova u stomaku, iritacije crijeva i ozbiljno oštećenje bubrega. Ako se piju u velikim količinama ugrožavaju psihičko stanje, pa se često javlja agresivnost, velika osjetljivost na stres i anksioznost.

vv

Britanska agencija za regulisanje standarda hrane propisuje kao dozvoljenu dnevnu dozu kofeina manje od 400 mg, a samo malo energetsko piće od 250 ml ima 80 mg. Istraživači ističu da postoji dovoljan broj dokaza da energetska pića negativno utiču na zdravlje, a posebnu pažnju treba da obrate roditelji jer su ovi napici lako dostupni djeci.

vvcx

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA