Mirza Selimović otkrio koga želi u novom duetu, a evo šta kaže za pjesmu sa Ivanom Selakov koja je oduševila sve širom regiona

Show
Mirza Selimović otkrio koga želi u novom duetu, a evo šta kaže za pjesmu sa Ivanom Selakov koja je oduševila sve širom regiona
.

Mirza Selimović nedavno je objavio duet ‘Avet’ s koleginicom Milicom Todorović. Pjesmu prati i spot snimljen u režiji Toxic Produkcije iz Beograda. 

Prve reakcije publike i kritike su odlične, što našeg pjevača čini sretnim. 

- Prezadovoljan sam jer pjesma ima veliki kvalitet. Ono što je značajno jeste da smo Milica i ja konačno pronašli duetsku pjesmu koju tražimo već dvije- tri godine. Sada se sve poklopilo, naše energije, dobra pjesma, autor, spot i cijela ekipa. Sudeći prema prvim komentarima pjesma se izuzetno dopada slušateljima. Na kanalu YouTube imamo već preko dva miliona pregleda, što je premašilo naša očekivanja. To je dobar pokazatelj da smo uradili dobar posao i idemo dalje - kaže Mirza Selimović.

 

Ovo je pjevaču druga duetska pjesma koju je snimio nakon numere ‘Da se opet rodim’ koju je otpjevao sa Ivanom Selakov. 

- Ta pjesma autora Pere Stokanovića je ranije napisana za Sinana Sakića. Iskren da budem, dvoumio sam se da li da je snimim. Na kraju je ispalo super i drago mi je što sam poslušao svoju intuiciju. Ta pjesma je ljudima brzo ušla u uho i imam osjećaj da je često na vjenčanjima parovi biraju za prvi ples, što je jako lijepo. Za treći duet opet bih odabrao koleginicu, jer više volim muško-ženske duete, zbog energije. Ukoliko bi se pojavila dobra pjesma snimio bih je i sa nekim od kolega, zašto da ne. Sa Čolom pogotovo! - nastavlja rođeni Srebreničan. 

Njegova djevojka podržava njegov rad i duete sa pjevačicama. Zapravo, zanimljivo je da mu je ona, nakon što je odabrao pjesmu, predložila da pozove Milicu Todorović za duet.

 


- Ja sam tu pjesmu isprva kupio za sebe. Malo smo razmišljali oko nje, šta bi mogli, i onda mi je moja djevojka rekla: ‘Ovo bi bio super duet, hajde zovi Milicu’. Ja i Milica smo prije toga slali jedno drugom pjesme i prijedloge, no ništa nam se nije dopalo prije ‘Aveti’. Mislim da je pun pogodak što je baš ova pjesma izabrana na bude naša duetska - zadovoljan je Selimović.

screen-shot-04-21-19-at-02-41-pm

Njegov sljedeći korak, nakon pjesme ‘Avet’ jeste izdavanje kompletnog albuma, kojem će se posvetiti u narednom periodu. To će biti njegov drugi studijski album u karijeri. 

- Dosta pjesama je već spremno, a novi muzički materijal bi trebao biti objavljen u junu ili julu. Snimio sam i nekoliko spotova. Sada trebam napraviti selekciju pjesama koje ćemo uvrstiti na album. Ne volim da žurim, već da sve pažljivo uradim. Uglavnom, izabrat ću četiri, koje ćemo spojiti sa starim pjesmama i napravit ćemo kolekciju- konstatuje Mirza.

screen-shot-04-21-19-at-02-42-pm

 

Zadnjih nekoliko mjeseci najviše vremena provodi u Beogradu, koji je postao njegov drugi dom zbog projekata i albuma, a u prijestonici Srbije mu je i studio. No, kako kaže, najbolje se odmori i opusti kada je kući, u rodnom Srebreniku. 

- Tamo se najljepše osjećam i mogu se ‘isključiti’ iz svih dešavanja. Mislim da ću kući moći da odem tek za dvije sedmice, jer su promotivne aktivnosti oko nove pjesme u punom jeku. Mislim da ću prije za Sarajevo nego za Srebrenik, a Bajram ću, naravno, dočekati kod kuće - govori Selimović.

ivana-selakov


Veliki broj takmičara u popularnom šou ‘Zvezde Granda’, u kojem je i on pobijedio, dolazi upravo iz Srebrenika. Zbog toga članovi žirija često kažu da u tom mjestu svi znaju da pjevaju. Zanimao nas je Mirzin komentar. 

- Ta konstatacija nije daleko od istine. Kod nas ima značajan broj talentiranih ljudi, muzičara i pjevača. Ima nas puno koji smo uspješni, a zašto je to tako, ne znam. Možda je do vode ili zraka, a, u svakom slučaju, dosta ljudi iz Tuzlanskog kantona se profesionalno i kvalitetno bave muzikom - ponosan je mladi pjevač. 

Osim pjevanja, Mirza voli da svira i gitaru, koja mu je vjerni pratilac na snimanjima i nastupima.

Ne propustite