Zasjedanje parlamenta Republike Srpske OBILJEŽILI HITOVI: Ovako su poslanici ZASMIJAVALI BH. JAVNOST (VIDEO)

Bosna i Hercegovina
Zasjedanje parlamenta Republike Srpske OBILJEŽILI HITOVI: Ovako su poslanici ZASMIJAVALI BH. JAVNOST (VIDEO)
Vrijeđanja i međusobna prepucavanja poslanika opozicije i vladajuće koalicije postali su već učestala slika rada parlamenta Srpske

Vrijeđanja i međusobna prepucavanja poslanika opozicije i vladajuće koalicije postali su već učestala slika rada parlamenta Srpske, a trodnevno zasjedanje ovog najvišeg zakonodavnog organa prošle sedmice nije prošlo ni bez legendarnih izjava pojedinih poslanika, koji su izazvali salve smijeha.
Mi smo izdvojili samo nekoliko njih koji su izazvali najviše pažnje, ali i smijeha.

Među najveće hitove definitivno bi se mogao svrstati komentar šefa Kluba poslanika SNSD Igora Žunića, koji je, reagujući na česte verbalne okršaje poslanika opozicije i vladajuće koalicije iz Hercegovine, zamolio službu NSRS da naprave brošuru o tome ko je ko u tom dijelu Srpske.

– Možda radi lakšeg rada ovdje da nam služba i generalni sekretar NSRS napravi jednu brošuru o tome ko je ko u Hercegovini, jer bi se tako mogli laše snaći oko ovih imena i prezimena, ko je čiji rođak, ko je čiji djed, ko gdje radi i slično. Ne bi bilo loše da i mi znamo o kome se ovdje govori – kazao je Žunić. Njegovo izlaganje pogledajte OVDJE

Kao i na prethodnim sjednicama, najveći šou u parlamentu je pravio poslanik PDP Draško Stanivuković, koji je uspio da iznervira najveći broj poslanika vladajuće koalicije, ali i da izazove opšti smijeh.

– Jesi li ti konobar?! Radi li on u restoranu, jesi li prijavljen?! – upitao je zbunjeni Stanivuković nakon što mu je poslanik SNSD Srđan Mazalica u jeku rasprave o tome zašto se u skupštinskom restoranu ne izdaju fiskalni računi, donio na sto račun, kako bi mu dokazao suprotno.

Ponovo je salvu smijeha izazvao i nakon što predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović nije primjetio da se ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević nalazi u sali.

– Dragi ministre vas treba legitimisati, vas niko ne zna. Evo ministra unutrašnjih poslova ispred vas pa neka provjeri vaš identitet – kazao je Stanivuković.

 

Ne propustite