PROROČANSTVO

NOSTRADAMUS prije 500 godina predvidio šta će se desiti NAKON POŽARA U NOTRE DAME

Objavljeno:21.04.2019 - 11:55
A A A Times Arial

Foto: Arhiv

Uprkos ogromnom istorijskom gubitku, pozitivno je to što je spašena kamena konstrukcija katedrale kao i neka od najznačajnijih umjetničkih djela.

notre-dame-rtr-img

Znao je prije 500 godina?

Vrlo brzo internetom su počele kružiti razne teorije zavjere, a među njima je i ona da je još prije 500 godina i sam Nostradamus pisao o požaru u Notre Dameu.

Neki teoretičari tvrde kako se iz njegovih stihova jasno vidi da će Francuska i Italija (zemlja unutar koje se nalazi Vatikan), biti najviše emocionalno pogođene, a ovaj događaj je prema tumačenju spomenute poezije navodno uvertira u “povratak zla, koje dolazi”.

Kako mnogi analiziraju svaku riječ Nostradamusa, tako su neki zaključili kako se u njegovim spisima više puta koristila riječ “emocija”, koju su povezali s porukom Emmanuela Macrona u kojoj naglašava kako su svi katolici i Francuzi u tuzi što “gori dio njih”.

notre-dame-rebuild

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia