SLAVNA GLUMICA JE PONOSNA NA MUŽA MILIJARDERA, no nekada nije bilo tako. Njih dvoje su bili na pragu razvoda!

Film
SLAVNA GLUMICA JE PONOSNA NA MUŽA MILIJARDERA, no nekada nije bilo tako. Njih dvoje su bili na pragu razvoda!
Posljednjih dana, svi mediji su se raspisali o tome kako su najbogatije francuske porodice obećale donirati novac kako si se pariška katedrala Notre Dame što prije obnovila.

Posljednjih dana, svi mediji su se raspisali o tome kako su najbogatije francuske porodice obećale donirati novac kako si se pariška katedrala Notre Dame što prije obnovila. Jedna od njih je i porodica Pinault, koja je odlučila donirati čak 100 miliona eura. Upravo za ovu donaciju se javnost i najviše zaiteresirala jer je François-Henri Pinault već deset godina u braku s glumicom Salmom Hayek.

Image result for François-Henri Pinault

Pinault je naslijedio kompaniju “Kering” od svog oca koji ju je osnovao, a koja danas upravlja najvećim svjetskim luksuznim i modnim brendovima kao što su Gucci, Balenciaga, Stella McCartney, Alexander McQueen, Yves Saint-Laurent, Brioni, Puma, Ulysse Nardin, Girard-Perregaux… Ovaj milijarder je rođen u u Renneseu, a u Parizu je studirao menadžment. Karijeru u porodičnoj kompaniji  počeo je 1987. godine, a direktorsko mjesto preuzeo je od oca 2003. godine. Unaprijedio je posao i povećao profit za 40 posto u deset godina.

Iz prvog braka s Dorothée Lepère ima dvoje djece, sina Françoisa i kćer Mathilde. Nakon razvoda bio je u vezi s manekenkom Lindom Evangelistom. Veza je bila kratka, a tri mjeseca nakon prekida počeo je vezu sa Salmom Hayek. Iste godine Linda je rodila sina za kojeg je on godinama tvrdio da nije njegov te nije htio plaćati alimentaciju.

Image result for François-Henri Pinault

Salma je nakon godinu veze s njim rodila kćerku Valentinu Palomu, zaručili su se, međutim ostavila ga je kad je saznala za situaciju s Evangelistom. On je sve negirao, ali je konačno pristao priznati da je otac, a izvan suda nagodili su se oko iznosa alimentacije koji nikad nije dospio u javnost.

Navodno ga je na sve nagovorila upravo Salma, koju je molio da mu se vrati. Na kraju je pristala, a vjenčali su se 2009. godine u tajnosti. Dva mjeseca poslije imali su svadbu u Veneciji.

Ne propustite