TRAJNI LAK: Da ili ne?

Moda i ljepota
TRAJNI LAK: Da ili ne?
Njegovane ruke i uredni i sređeni nokti, uvijek ostavljaju utisak njegovane žene, jer je riječ o dijelu tijela koji mnogima prvo zapadne za oko.

Njegovane ruke i uredni i sređeni nokti, uvijek ostavljaju utisak njegovane žene, jer je riječ o dijelu tijela koji mnogima prvo zapadne za oko.

Iako je sređivanje i lakiranje noktiju jedan od beauty rituala tokom kog možete iskazati svoju kreativnost, nerijetko vam može dosaditi to što svoje nokte morate lakirati svaki drugi dan. U takvim trenucima poželite da imate gel, koji se neće oljuštiti za samo dva dana, ili više volite tehniku nanošenja trajnog laka, koji na noktima izgleda doslovno kao da ste nalakirali nokte, ali zahtijeva sušenje pod posebnom lampom i za razliku od običnog laka, ovaj će vam trajati minimum dve nedelje, što zvuči veoma primamljivo!

Iako mnoge žene idu na manikir i nanose trajni lak, veoma rijetko se priča o njegovim nedostacima.

nokti-2

Kada se odlučite za trajni lak, praksa je da tokom skidanja jedne, obično birate i nanosite drugu boju, a to je često jako štetno za nokte. Ako imate trajni lak oko godinu dana, bez pauze, nokti će vam veoma oslabiti, listaće se i lomiti. Naravno, ovo zavisi od prirodne jačine vaših noktiju, pa se ove nus pojave mogu pojaviti tek nakon dužeg vremenskog perioda.

Skidanje trajnog laka, agresivnim turpijanjem može dovesti do oštećenja nokatne ploče.

Kvalitet trajnog laka zavisi od samog kvaliteta i dužine vaših noktiju, kao i kvaliteta samog proizvoda, koji se koristi u salonu u koji idete na manikir, zato se često može desiti da se trajni lak oguli mnogo brže nego što bi trebalo.

Ukoliko ipak mislite, da je to najbolja opcija, kada je njega vaših noktiju u pitanju, odaberite proljećnu nijansu i imaćete uredne nokte svakog dana, u narednih nekoliko nedelja.

Ne propustite