Uporedili su države sa likovima iz "Game of Thrones": KO JE BOSNA I HERCEGOVINA?

Zanimljivosti
Uporedili su države sa likovima iz "Game of Thrones": KO JE BOSNA I HERCEGOVINA?
Na jednoj od internet-stranica koja promovira jednu od najpopularnijih serija svih vremena, članovi su priredili zanimljiv i duhovit izbor likova i evropskih zemalja po sličnosti "karaktera" i osobenosti.

Na jednoj od internet-stranica koja promovira jednu od najpopularnijih serija svih vremena, članovi su priredili zanimljiv i duhovit izbor likova i evropskih zemalja po sličnosti "karaktera" i osobenosti.

Prva epizoda nove sezone serije "Igra prijestola" (Game of Thrones) televizije HBO emitirana ovog vikenda bila je najgledanija emisija u jednom danu u historiji te kablovske televizije koja je počela 1978. godine. Kompanija za mjerenje gledanosti Nilsen saopćila je da je 17,4 miliona ljudi gledalo u nedelju prvu epizodu posljednje sezone ove serije, ili direktno na televiziji u 21 sat, preko striminga HBO servisa na zahtjev, ili za vrijeme dva reprizna emitovanja kasnije iste večeri. Velika je vjerovatnoća da će taj broj gledalaca biti još veći idućeg mjeseca kada bude emitirana završna epizoda serije, prenosi Beta.

Serija "Igra prijestola", čiju smo finalnu sezonu upravo počeli da gledamo ima epitetjedne od najomiljenijih svih vremena i teško da će joj neka u dogledno vrijeme pomutiti slavu. Naime, prvu epizodu posljednje i osme sezone gledalo je nevjerovatnih milijardu ljudi.

Na stranici www.winteriscoming.com koje se bave isključivo ovom serijom prije izvjesnog vremena su se malo zabavili upoređujući likove iz serije i evropske zemlje. Postoje zaista duhovita objašnjenja za druge likove i zemlje, živopisna.

Tako su naprimjer susjednu Srbiju uporedili sa Aryom Stark. Za Crnu Goru izabran je Bronn, borac koji je bio podrška (bolje reći tjelohranitelj) Jamieju Lannisteru, a čiji je san da živi u nekom zamku, sa gomilom zlata i zgodnom ženom (ženama).

Bosna i Hercegovina je Theon Greyjoy. U objašnjenju se navodi kako svako voli dobru priču o povratku. Theon Greyjoy je otišao na tamnu stranu u drugoj sezoni kada je izdao Robba Starka i uzeo Winterfell. Od tada se vukao leđima prema svjetlosti, što je bilo i bolno u isto vrijeme. U sedmoj sezoni, imao je najhrabriji trenutak kada je odlučio voditi ekspediciju kako bi spasio svoju sestru Yaru od kandži Eurona Greyjoya, iako su izgledi bili mali. 

Na stranici se navodi da slično kao i Theon, Bosna i Hercegovina se još uvijek vraća.Tokom posljednjeg rata veći dio glavnog grada Sarajeva je uništen.

"I danas možete pronaći gelere u gradskim zidovima. Međutim, Sarajevo je prošlo kroz ovu tragediju kako bi ponovo postalo živahan grad u usponu", navodi se u objašnjenju.

"Bosna i Hercegovina je očigledno oblikovana ratnim strahotama, ali danas je to zapravo hotspot za avanturiste. Tu se nalazi tona tura za planinarenje, rafting i drugih sportova na otvorenom", navodi se.

Slovenija je Jorah Mormont, Makedonija je Ser Davos, a Hrvatska Elarija Pescana (Sand).

Ne propustite