GRLIM MAJKU DOK LJUBI MRTVO DETE, A ONDA GA ODGURAM U MRTVAČNICU! Ovo je NAJPOZNATIJA MEDICINSKA SESTRA U SRBIJI

Objavljeno:21.04.2019 - 09:04
A A A Times Arial

Ono što je ova medicinska sestra tada napisala, i dalje odzvanja u ušima svih!

Snežana Ristić, medicinska sestra iz Kragujevca je ponos u svojoj struci. Ona je istakla kako je "posvetila život svojoj profesiji", a trenutno je jedna od najpopularnijih medicinskih sestra u Srbiji.

 

Za to je između ostalog zaslužan njen Fejsuk status koji je podjelila sa cijelom zemljom. Ona se odlučila za ovakav "poduhvat" baš u trenutku kada su u žiži javnosti bile dve priče u kojima su glavni akteri bili ljekari i sestre iz Kragujevca.

eeaaa
Podsjećamo, radi se o snimku nezadovoljne majke koja tvrdi da doktorka Doma zdravlja u Kragujevcu nije htjela da primi njenu bolesnu ćerku.

Majka je emitovala taj snimak preko Fejsbuka koji se brzinom munje proširio internetom uglavnom uz negativne komentare na račun ljekarki. Inspekcija Ministarstva zdravlja, međutim, istražila je slučaj i došla do zaključka koji obaraju tvrdnje majke, a epilog je da će svako svakoga da tuži.

Nakon toga, pojavio se još jedan snimak i to iz Kliničkog centra Kragujevac gdje se vidi kako medicinska sestra puši cigaretu na šalteru Centra za plastičnu hirurgiju. Ispostavilo se da se radio o elektronskoj cigareti.

Na njene riječi niko nije ostao imun. Mnogi su se potresli, a neki su je u potpunosti razumjeli. Ovo se prije svega odnosi na njene kolege iz struke.

 Bila je iskrena do srži, odbranila je svoju profesiju na pravi način. 

eaaaaaa

Prenosimo vam Snežanin status u cjelosti:

- Razmišljam o svim aktuelnim događajima na temu zdravstvo u Srbiji. Ljudsko sam biće, po profesiji - zdravstveni radnik. I kao čovjeka boli me upravo ljudska zloba. I sudite mi, imate pravo. Da li znate koliko sam puta, na svojim rukama imala mrtve ljude, mrtvu djecu iz saobraćajnih nezgoda, izbodene noževima, upucane, alkoholisane, ovjerene narkoticima, pretučene, sa teškim prelomima rebara ili lobanje? Znate li koliko sam puta ispirala nečiju decu, žene, muškarce, koji popiju šaku ljekova i pokušaju suicid? Znate li koliko je infarkta srca ili mozga prošlo kroz Urgentni centar, a sad ti isti ljudi prođu i zahvale se?

- Znate li koliko se žena porodi u garaži? I obični građani ne treba da znaju s čim se mi sve srećemo. I ne treba da znaju kako se rodbina ponaša i prijeti. "Spasite ga, ako on ne preživi vi ste mrtvi!" Koliko puta smo zbog gradskih obračuna zbrinjavali te iste povređene, dok su nam civili stajali nad glavom s pištoljima? Sudite mi, jer smo kolege i ja uspješno reanimirali utopljenike sa jezera u Šumaricama.

- Sudite mi jer radim masažu srca momku iz saobraćajne nesreće, a sve vrijeme mu zvoni telefon na kom piše MAMA! Oči mi se mute od suza, ali "navijam" da srce uspostavi ritam. Sudite mi jer zagrlim majku koja ljubi svoje mrtvo dijete i kaže: "Da te pokrijem sine, da ti ne bude hladno!", a onda to isto dijete odguram u mrtvačnicu.

- Sudite mi jer posle toga zapalim cigaretu, obrišem lice i nasmešim se pacijentu. I nebitna je plata. Ovo nema cijenu. Sudite mi jer nikada ne biste mogli da radite ovaj posao! Ja volim svoj bijeli mantil i nosim ga ponosno! Verujem da postoji neko ko će suditi vama!

eeeeeee


Iako poseduje fakultetsku diplomu pedagogije, kada bi opet birala posao, kaže da bi izabrala isto - da bude medicinska sestra!

(ekspreso.rs)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia