Na protestu "Svi kao jedan - 1 od 5 miliona" u Beogradu, saopšten "tim za pregovore"

Region
Na protestu "Svi kao jedan - 1 od 5 miliona" u Beogradu, saopšten "tim za pregovore"
.

Na protestu "Svi kao jedan - 1 od 5 miliona" u Beogradu danas je predstavljen tim za pregovore s vlastima na tri teme: "zarobljeni mediji, zloupotreba REM i neregularni izborni uslovi".

Glumac Branislav Lečić pozvao se na spremnost za dijalog, koju je iskazao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, i pročitao tim u kojem su, kaže, stručnjaci i vanstranačke ličnosti.

To su pofesori Čedomir Čupić, Dušan Vuičićević i Snježana Milivojević, politikolozi Jovanka Matić i Boban Stojanović, reditelj Srdan Dragojević, novinar Vukašin Obdradović i Zoran Gavrilović, a u razgovor o medijima uključiće se i NUNS i Asocijacija slobodnih medija.

Protest je počeo kod Terazijske česme, što nije bila i jedina razlika u odnosu na prethodna okupljanja, jer je bilo manje ljudi, i manje energije, pa je i Lečić nastojao da motiviše okupljene porukama da se protest nastavlja i da treba da dolaze sve dok "ova subota ne postane jedna jedina subota za sva vremena".

Energija je malo splasnula, jer su bila prevelika očekivanja od protesta 13. aprila, rekao je jedan od organizatora.

Lečić je rekao i da je zemlja u dubokoj društvenoj i političkoj krizi, za koju je, kaže, odgovoran predsdednik Srbije, a pozvao je učesnike da ne mrze one koji su "zbog sendviča" došli juče na skup Aleksandra Vučića, a oni će se, kaže, "postideti zbog toga i već se stide".

Potom je pozvao u šetnju do RTS.

Protestu su prisustvovali opozicioni političari Dragan Ðilas, Boško Obradović, Boris Tadić, Zoran Živković, predsdednik opštine Stari grad Marko Bastać...

Ne propustite