OVO JE RODNA KUĆA ŽELJKA JOKSIMOVIĆA: Evo šta njegove komšije kažu o njemu, IZNENADIT ĆETE SE

Show
OVO JE RODNA KUĆA ŽELJKA JOKSIMOVIĆA: Evo šta njegove komšije kažu o njemu, IZNENADIT ĆETE SE
.

Pjevač Željko i glumac Saša Joksimović rođeni su u Valjevu, a kako zvijezde uglavnom zaborave na korijene kada postanu poznati, odlučili smo da provjerimo da li je to slučaj i sa njih dvojicom.

rw

Ekipa “Blic pulsa” zaputila se 100 km od Beograda, u grad kroz koji protiče rekla Kolubara, a na čijim obalama su odrasli Joksimovići.

Nije nam bilo teško da nađemo njihovu porodičnu kuću jer svaki meštanin zna gdje se nalazi. Desetak minuta pešačenja od centralne gradske ulice na brdašcetu smještena je velika žuta kuća u kojoj su odrasli Željko i Saša. Meštani kažu da u kući žive roditelji poznate braće, majka Vesna i otac Branislav, ali da su u posljednje vrijeme sve ređe tu.

rrrt

Tako je i bilo. Poštansko sanduče bilo je puno računa i pošiljki, a kada samo pozvonili, niko nam nije otvorio.

re

– Uglavnom su u Beogradu, pomažu sinovima oko djece. Saša se više vraća korijenima nego Željko. Češće dolazi, a pjevač uglavnom dođe jednom godišnje – kaže komšinica.

jovana-zeljko-joksimovic-2

Susjedima je drago što su uspjeli i postali poznati.

– Veoma mi je drago što je tako jedna velika zvezda, kao što je Željko, moj nekadašnji komšija. Gledamo i volimo šta radi. Roditelje sam im znala od pre. Njegov je otac radio sa mojim bratom davno. Međutim, kako vreme prolazi svi su otišli svojim putem. Obožavamo Željka, pogotovo od kako se oženio, često ga gledamo u emisijama. Roditelj je pravi. Gledala sam ga u jednoj emisiji kada je govorio kako o kćerki vodi računa, šta oblači i gdje ide – kaže komšinica Dara koja stanuje nekoliko kuća od kuće u kojoj su se pevač i glumac rodili.

Sa druge strane, komšinica Mileva priznaje da Sašu češće viđa, te da je pristupačniji od starijeg brata:

– Volim Željkovu muziku i često ga gledam, ali mu zamjeram što ga nema da dođe u Valjevo. Mlađi Saša tu i tamo dođe, stariji baš slabo. Prije je i dolazio, sada od kako je sa Jovanom, nikako ne dolazi. Djecu mi nisam nikada vidjela, nije ih dovodio. Ni starijeg sina, a kamoli bliznakinje. Doista, Mina, koju ima iz prvog braka, dolazi kod babe i dede. Nije lijepo što je zaboravio rodno mjesto i što priča da je Beograđanin. Roditelje mu rijetko viđam, ponekad kada idu u prodavnicu. Vjerovatno su u Beogradu, pomažu mu, ipak on sada ima četvoro djece.

Valjevčani sa kojima smo razgovarali otkrili su nam da cijene sve poznate ličnosti koje su porijeklom odatle. Međutim, Željko im je kao umjetnik nekako najbliži srcu, ali nemaju često priliku da ga vide, pa mu poručuju da u svoj gusto zbijen raspored nastupa ubaci dolazak u Valjevo.

Šetajući gradskim ulicama, nabasali su i na pjevačevu profesorku iz gimnazije.

–Bila sam mu profesorka u Gimnaziji. Uvijek je bio dobro i ljubazno dijete, pored toga i dobar đak. Veoma mi je milo što je uspio. Gledam ga i pratim njegov rad – kaže Ljubica Tabić.

Iako godinama žive u Beogradu, obojici braće oči zasijaju na spomen Valjeva. Željko je u maju prošle godine održao koncert u rodnom gradu.

– Kada ovdje nastupam, osećaj je divan, drugačiji u odnosu na druge nastupe jer ovde znam svaku osobu u dvorani. Osjećam dozu treme, nekako me sve podsjeća na školske dane jer na mojim nastupima budu i moji profesori.

Ipak, u posetu rodnom domu češće dođe Saša sa suprugom i sinom. Fotografije kako uživaju u dvorištu roditeljskog gnijezda često kači na društvene mreže. Ipak, Valjevčani zamjeraju Željku što to isto ne radi i on i da na taj način promoviše rodni grad.

Ne propustite