Irfan Čengić uputio inicijativu za registar zaposlenih na nivou Federacije BiH

Bosna i Hercegovina
Irfan Čengić uputio inicijativu za registar zaposlenih na nivou Federacije BiH
Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) u Parlamentu Federacije BiH Irfan Čengić danas je uputio zastupničko pitanje predsjedavajućem Parlamenta da li Vlada FBiH planira izraditi registar zaposlenih u javnom sektoru na nivou FBiH, po uzoru na Registar koji je jučer objavila Vlada Kantona Sarajevo.

Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) u Parlamentu Federacije BiH Irfan Čengić danas je uputio zastupničko pitanje predsjedavajućem Parlamenta da li Vlada FBiH planira izraditi registar zaposlenih u javnom sektoru na nivou FBiH, po uzoru na Registar koji je jučer objavila Vlada Kantona Sarajevo. 

sdp

Ukoliko je takva aktivnost planirana, Čengić pita ko je zaduženi nosilac projekta te kada je planirani rok objavljivanja registra. 

Ističe da ovaj registar za cilj ima povećanje transparentnosti u trošenju budžetskog novca te da građani imaju uvid u primanja osoba koje rade za javni sektor. 

- Ukoliko niste imali u planu realizaciju ovog projekta, ovim putem Vam želim uputiti inicijativu za izradu ovog registra, ne treba vam mnogo novca za ovaj projekt već isključivo politička volja - poručio je Čengić. 

 

Ne propustite