OVO MOŽETE I SAMI NAPRAVITI, A DESET PUTA JE BOLJE OD PLOČICA NA STEPENICAMA: Svi će biti ljubomorni kad vide rezultat (FOTO)

Sve za dom
OVO MOŽETE I SAMI NAPRAVITI, A DESET PUTA JE BOLJE OD PLOČICA NA STEPENICAMA: Svi će biti ljubomorni kad vide rezultat (FOTO)
.

Ovakvo stepenište mnogo je oduševilo,  a što je najbolje od svega ovo i sami možete napraviti na veoma jednostavan i lagan način.

PLOČICE U KUPATILU UVIJEK ĆE BLISTATI KAO DA SU NOVE: Samo ih poprskajte ovim domaćim sredstvom i prebrišite (RECEPT)​

Jedna smjesa će vam napraviti takve stepenice da će vam svi zaviditi na njima, a komšije će samo gledati u taj vaš dizajn. 

685685-1-620x330

Glavna stvar koja vam je potrebna je je “Quick Mix” smjesa koja se proizvodi u Njemačkoj.

548566

19692-3

4ae2125340749e99329befd216bcbeda

Ova tehnika se zove kameno pravljenje stepenica, a vidite da vam je potrebna kanta u koju ćete pomješati smjesu sa sitnim kamenjem istog oblika kao što je to u videu ispod:

Pogledajte korake:

Ovaj majstor za podove je polio punu kantu LJEPKA na sve podove u njihovoj kući. Kada je završio, dobio je nešto zbog čega su njihove komšije POLUDJELE od ljubomore!

Otkrivamo vam i nekoliko trikova koji će vam pomoći da obavite kućne popravke, a vaša kuća će izgledati bolje nego ikad. Najbolje od svega jeste što su potpuno jednostavni, a vi ćete uštjedeti hrpu novca.

1. Ulegnuće na drvenom podu? Pokvasite ga sa malo vode. Stavite vlažan ubrus preko ulegnuća i prepeglajte kružnim pokretima

1

2. Čupavi tepisi mogu biti prava gnjavaža, naročito zato što na njima ostaju tragovi namještaja. Na ulegnuću koje je napravio namještaj, samo stavite nekoliko kockica leda i sačekjte da se istope. Ovo će riješiti problem!

 2
3. Iskoristite eleastičnu gumicu da izvadite zaglavljene šrafove. Postavite je na šraf i okrenite šrafciger. Vidite kako šraf lako izlazi!

3

4. Škripav pod je česta pojava, a obično se dešava zbog daski ili podnih ploča koje se trljaju jedna o drugu. Da biste ovo riješili, samo samo sipajte puder za bebe između dasaka!

 4
5. Nerivraju vas škripava vrata i ormarići? Idite u kuhinju i uzmite ulje u spreju, maslac ili podmažite vrata običnim jestivim uljem. Problem riješen!

5

6. Step sokovi nisu samo super ukusa. Oni vam mogu pomoći da uočite da li vam WC šolja curi. Stvarno je lako: prvo skinite poklopac sa rezervoara, a zatim sipajte sok. Vratite poklopac i sačekajte oko sat vremena. Ako je nakon sat vremena,voda u šolji dobila boju poput one u rezervoaru - vaša šolja negdje propušta!

Ne propustite