Mlijeko je zdravo, ali ovih pet namirnica je bolje za vaše tijelo! EVO ŠTA KONZUMIRATI ZA VIŠE KALCIJUMA

Porodica i zdravlje
Mlijeko je zdravo, ali ovih pet namirnica je bolje za vaše tijelo! EVO ŠTA KONZUMIRATI ZA VIŠE KALCIJUMA
Ne samo da je dobar za naše kosti, već i za muskulaturu, regulaciju srčanog ritma i nervnih impulsa, a posebno je bitan za prevenciju osteoporoze i zgrušavanja krvi.

Ne samo da je dobar za naše kosti, već i za muskulaturu, regulaciju srčanog ritma i nervnih impulsa, a posebno je bitan za prevenciju osteoporoze i zgrušavanja krvi. U jednoj šolji mleka se nalazi 305 miligrama kalcijuma. Stručnjaci preporučuju da dnevno unosimo bar 1.000 miligrama. Ako ne želite da svaki dan pijete tri i po šolje mleka, izaberite za svoj obrok neku od sljedećih pet namirnica bogatih kalcijumom.

Sardine
Porcija od 100 grama sardina sadrži blizu 400 miligrama kalcijuma. Osim toga, kao i druge ribe, sardine su bogate i omega-3 masnim kiselinama i vitaminom D.

Sok od narandže
Ako vam je dosadilo da pijete mlijeko uz doručak, slobodno pređite na đus. Jedna čaša ovog napitka od pomorandže ima čak 350 miligrama kalcijuma.

Čija sjemenke
Porcija od tri supene kašike čija semenki (100 grama) sadrži 631 miligrama kalcijuma. Ljudi najviše vole da ih kombinuju sa jogurtom i da ih iskoriste za smuti.

Smokve
Nećete pogriješiti ako za užinu budete jeli smokve. Jedna šolja ove voćke sadrži 320 miligrama kalcijuma. Ipak, vodite računa da to ne bude baš svaki dan, budući da su smokve veoma kalorično voće.

Losos
Svjež i dimljeni losos su jednako dobri za vaš organizam. Jedna porcija ove ribe (150 grama) sadrži 340 miligrama kalcijuma.

Ne propustite