Evo koliko Dodik pozicija želi u novom sazivu Vijeća ministara BiH

Vijesti
Evo koliko Dodik pozicija želi u novom sazivu Vijeća ministara BiH
.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da će delegacije SNSD-a i SDA razgovarati u srijedu o formiranju Savjeta ministara, te naglasio da neće funkcionisati ni drugi organi BiH ukoliko bude nastavljena opstrukcija formiranja Savjeta ministara.

Dodik kaže u tom slučaju neće funkcinisati Predstavnički i Dom naroda parlamenta BiH.

"Ako ih pustite da rade, legalizujete sastav Savjeta ministara, što nije volja Republike Srpske, njenih ljudi i uopšte građana BiH koji su glasali na prošlim izborima", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci nakon sastanka stranačke koordinacije SNSD-a.

U Banjaluci je danas održan sastanak Stranačke koordinacije SNSD-a.

Glavna tema razgovora bili su odnosi u BiH, pred završni sastanak ove stranke sa SDA i HDZ-om o mogućem formiranju Vijeća ministara BiH naredne sedmice.

Predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik je, nakon sastanka, rekao da ova stranka ide u pregovore sa poznatim stavom, a to je da SNSD-u pripada mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara i tri ministarska mjesta, javlja RTRS.

Sastanku su, osim Dodika, prisustvovali potpredsjednici stranke Željka Cvijanović, Radovan Višković, Nebojša Radmanović i Nikola Špirić i članovi Glavnog odbora Dragan Lukač, Sredoje Nović, Radovan Kovačević i Slavko Mitrović.

Sastanku u Palati Republike prisustvovali su i potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović, Radovan Višković, Nebojša Radmanović i Nikola Špirić, kao i članovi Glavnog odbora Dragan Lukač, Sredoje Nović, Radovan Kovačević i Slavko Mitrović.

Ne propustite