PRODAJU KUĆE ZA 1 EURO: Treba vam samo lična karta! Bajkovito mjesto (FOTO) (VIDEO)

Zanimljivosti
PRODAJU KUĆE ZA 1 EURO: Treba vam samo lična karta! Bajkovito mjesto (FOTO) (VIDEO)
-

Zainteresirani kupci najviše pristižu iz Švicarske, Francuske, Španjolske, ali i ostalih dijelova svijeta.

maja

U južnoj Italiji, točnije na otoku Siciliji, na prodaju daju stanove i kuće za cijenu šalice espressa, odnosno 1 euro. Zbog sve veće imigracije stanovništva u urbane sredine, vlasti malog gradića Sambuce ovom odlukom svoj grad žele spasiti od izumiranja.

Kako navodi CNN, zamjenik gradonačelnika i turistički savjetnik Sambuce Giuseppe Cacioppo tvrdi kako se ovdje ne radi o propagandi već o pravoj potrebi za novim investicijama.

'Ozbiljni smo u svojoj nakani. Mi nismo posrednik između starih i budućih vlasnika, već je grad vlasnik svih stanova koje nudi na prodaju', pojasnio je Cacioppo.

Do sada je prodano desetak stanova, a zainteresirani kupci najviše pristižu iz Švicarske, Francuske, Španjolske, ali i ostalih dijelova svijeta, prenio je poslovni.hr.

maja

Naravno, u ovako dobroj ponudi krije se i jedna caka. Novi, se vlasnik prilikom kupnje mora obvezati da će u roku od tri godine u obnovu stana uložiti minimalno 15.000 eura, a prije kupnje potrebno je položiti depozit od 5,000 eura koji će biti vraćen nakon obnove.

'Obećajmo da kupci neće biti razočarani', dodao je dogradonačelnik.

Ne propustite