Najavljujemo toplo vrijeme uz ovu ukusnu tortu: JAGODE I VANILIJA DONOSE UKUSNU RADOST

Kuharica
Najavljujemo toplo vrijeme uz ovu ukusnu tortu: JAGODE I VANILIJA DONOSE UKUSNU RADOST
Uskoro počinje sezona jagoda, a ovo voće idealno je za lagane i ukusne slastice.

Uskoro počinje sezona jagoda, a ovo voće idealno je za lagane i ukusne slastice.  Ako vam treba inspiracije za nove recepte, predlažemo da napravite ukusnu šarlotu s jagodama.  Ova torta satkana od piškota, kreme s jogurtom i mascarpone sirom i divnih, zrelih jagoda je jednostavna za napraviti, a nije previše kalorična. 

Sastojci (za kalup promjera 26 cm): 500 g jagoda 400 g piškota 200 ml mlijeka 1 vanilin šećer 

Za kremu: 200 ml slatkog vrhnja 600 ml čvrstog jogurta 150 g mascarpone sira 2 vanilina šećera 150 g šećera u prahu 2 vrećice želatine 10 kašika vode

Priprema: Želatinu stavite u zdjelicu, pomiješajte je s vodom i pustite da nabubri. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag, umiješajte šećer u prahu, vanilin šećer, jogurt i mascarpone pa sve dobro izmiješajte. 

Zagrijte nabubrenu želatinu dok se ne otopi pa je polako umiksajte u pripremljenu kremu. Izvadite piškote pa im jedan kraj odrežite na visinu kalupa u koji ćete slagati tortu. Samo ih kratko, s jedne strane umočite u mlijeko koje ste izmiješali s vanilin šećerom pa ih složite jednu do druge uz rub kalupa za tortu. 

Piškote položite i na dno kalupa. Polovicu kreme nanesite na piškote, dodajte red na ploške narezanih jagoda pa po jagodama složite red piškota namočenih u mlijeko, piše Faktor.

Preko piškota rasporedite preostalu kremu pa stavite tortu u frižider da se dobro ohladi (najbolje preko noći).  Ukrasite površinu torte cijelim ili po pola prerezanim jagodama te svježim listićima mente.

Ne propustite